Λιβύη: Ο Σάρατζ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Χάφταρ στη Μόσχα

Αρνήθηκε ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Φάγεζ Σαράτζ να συναντηθεί με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, από το Κάιρο.

Το TASS επικαλείται δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ αλ Μίσρι, την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya

«Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας», φέρεται να δήλωσε στο Al Arabiya ο Χάλεντ Αλ Μίσρι.

Την ίδια ώρα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως οι συνομιλίες ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη στη Μόσχα, που διεξάγονται με την υποστήριξη τούρκων και ρώσων αξιωματούχων, προχωρούν θετικά, προσθέτοντας πως η Άγκυρα εργάζεται για να εξασφαλίσει πως η εκεχειρία θα γίνει μόνιμη.

Οι αντίπαλοι ηγέτες της Λιβύης διεξάγουν σήμερα ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μόσχα. Η Τουρκία και η Ρωσία, που υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στη σύγκρουση, τους καλούν να υπογράψουν μια δεσμευτική εκεχειρία για να τερματισθεί ο πόλεμος και να ανοίξει ο δρόμος για μια διευθέτηση.

Μιλώντας δίπλα στον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως θα συμμετάσχει την Κυριακή σε σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Λιβύη μαζί με τον Κόντε και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδουν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αναπτύσσουμε προσπάθειες ώστε η κατάπαυση του πυρός να καταστεί μόνιμη», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Κόντε, ο οποίος υπογράμμισε «την ανάγκη να μπει τέλος στην κλιμάκωση επί του πεδίου για να υπάρξει εγγύηση για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: