Λίβανος: Πατέρας μπήκε σε τράπεζα, ζητώντας μεταφορά χρημάτων στον γιο του, στην Ουκρανία

Ένας απελπισμένος πατέρας εισέβαλε σήμερα σε τράπεζα στον ανατολικό Λίβανο, απαιτώντας να του επιτρέψουν να μεταφέρει χρήματα στον γιο του που σπουδάζει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε οργάνωση προάσπισης των καταθετών.

Οι τράπεζες στον Λίβανο ξανάνοιξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού είχαν κλείσει για μια εβδομάδα λόγω μιας σειράς ληστειών από πελάτες που ήθελαν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους που έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα, η οποία πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

Ο Άλι Σαχίλι, συνταξιούχος των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας, εισέβαλε σε τράπεζα της Στάουρα, που βρίσκεται ανατολικά της Βηρυτού, αξιώνοντας τη μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό του στον γιο του, στον οποίο έκαναν έξωση από το σπίτι του επειδή δεν είχε πληρώσει το νοίκι.

Ο ηλικίας περίπου 50 ετών άνδρας κρατά ομήρους μέσα στην τράπεζα, διευκρίνισε ο Χάσαν Μουγνιέ, ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης “Η κραυγή των αποταμιευτών”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Σαχίλι, ο οποίος έχει περισσότερα από 24.000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό, είχε παρακαλέσει μάταια πολλές φορές την τράπεζα να του επιτρέψει να κάνει μεταφορά χρημάτων στον γιο του, για να μπορέσει αυτός να πληρώσει τα δίδακτρα του πανεπιστημίου και το νοίκι του.

Εδώ και τρία χρόνια, οι τράπεζες έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς, εμποδίζοντας τους πελάτες να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους, ιδιαίτερα σε δολάρια, ή να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό.

Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, οι γονείς Λιβανέζων που σπουδάζουν στο εξωτερικό διαδηλώνουν τακτικά για να εξασφαλίσουν το δικαίωμά τους να μεταβιβάσουν χρήματα στα παιδιά τους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: