Λίβανος: Ο Μοχάμαντ Σαφάντι απέσυρε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του πρωθυπουργού

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου Μοχάμαντ Σαφάντι απέσυρε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας χθες Σάββατο, κρίνοντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να σχηματίσει «αρμονική» κυβέρνηση με την υποστήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πολιτικό του γραφείο, ο Σαφάντι σημείωσε πως ελπίζει ότι ο απερχόμενος Σάαντ αλ Χαρίρι θα οριστεί εκ νέου εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Ο Χαρίρι υπέβαλε την παραίτησή του την 29η Οκτωβρίου, αντιμέτωπος με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χωρίς προηγούμενο, μεσούσης της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης στον Λίβανο μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου (1975-1990).

Η είδηση ότι ο Σαφάντι προαλειφόταν για το αξίωμα του πρωθυπουργού προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση σε πολλούς από τους χιλιάδες πολίτες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στον Λίβανο απαιτώντας την αποχώρηση της παλιάς πολιτικής τάξης.

Νωρίτερα η αμερικανική πρεσβεία στον Λίβανο ανακοίνωνε ότι υποστηρίζει το λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της εξουσίας που κατηγορείται για διαφθορά και συγκλονίζει την χώρα εδώ και έναν μήνα.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: