Λινού: Με την ίδια παρέα τις γιορτές – Τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά οι ευχές για τους άλλους

Τις εξελίξεις για τον κορονοϊό αλλά και το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχολίασε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, σηείωσε πως η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή είναι σωστή, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, όπως είπε.

Παράλληλα, ανέφερε πως η έγκριση του εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου είναι μια «πολύ καλή εξέλιξη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως είναι «κρίσιμο το πότε θα πάρουμε τις δόσεις».

Ακόμα τόνισε πως δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα εμβολιασμού και πως «θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν». Επιπλέον, η κυρία Λινού επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργήσει το κάθε σπίτι τη δική του «φούσκα», ενόψει και των εορτών, η οποία όμως θα είναι η ίδια για όσο χρειαστεί, καθώς εάν αλλάζουν οι παρέες διαρκώς, ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται. Χαρακτηριστικά είπε ότι σε όσους είναι εκτός της «φούσκας» μας θα πρέπει να ευχηθούμε «τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά». 

Τέλος η κ. Λινού είπε ότι είναι υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία και είναι σημαντικό αλλά πρέπει να βρεθεί το πώς θα μειωθεί ο συνωστισμός στις εκπαιδευτικές μονάδες.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: