Λίνα Μενδώνη: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δεν θα επεκταθεί στους χώρους του ΕΜΠ


Δύο φιλόδοξα και μεγαλόπνοα έργα, η αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε μάλιστα τον συντονισμό για τα δυο αυτά θέματα στο υπουργείο Πολιτισμού. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, για τα δυο αυτά ζητήματα.

Για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η κ. Μενδώνη δήλωσε: «Καμία στιγμή δεν ειπώθηκε ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πρόκειται να επεκταθεί στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πρόθεσή μας είναι οι δύο ιστορικοί οργανισμοί να συλλειτουργήσουν δημιουργώντας έναν υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο. Υπ” αυτήν την έννοια, ενοποιούνται» δηλώνει στο η κ. Μενδώνη. Όσον αφορά στο Τατόι, η υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκινούν αμέσως τις διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των κατατεθειμένων προ τριετίας μελετών, τις οποίες είχε εκπονήσει ο Σύλλογος των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου».

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: