Λίλιμπετ Νταϊάνα: Η Ελισάβετ θα έχει στενοχωρηθεί με το όνομα, λέει ειδικός στα θέματα του παλατιού

Αν και ο περισσότερος κόσμος βλέπει το όνομα της νεογέννητης κόρης των Χάρι και Μέγκαν ως «κλάδο ελαίας», υπάρχει και η διαφορετική άποψη, από κάποια που ξέρει καλά τη βασιλική οικογένεια…

Μπορεί οι περισσότεροι να βλέπουν την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να ονομάσουν τη νεογέννητη κορούλα τους «Λίλιμπετ Νταϊάνα» ως έναν «κλάδο ελαίας» προς τη βασιλική οικογένεια, όμως η Άντζελα Λέβιν, ειδικός στα θέματα του παλατιού, έχει τελείως διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV, η δική της εκτίμηση είναι ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι «βαθιά στενοχωρημένη» που το ζεύγος Σάσσeξ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το «πολύ προσωπικό» και «ιδιαίτερο» χαϊδευτικό της όνομα («Λίλιμπετ») για να ονομάσουν την πρώτη τους κόρη, αφού φέρθηκαν με τόση αγένεια στη βασιλική οικογένεια τους περασμένους μήνες.

Η Άντζελα Λέβιν θεωρεί ότι η Βασίλισσα θα αντιμετωπίσει αυτήν την κίνηση με καχυποψία, ως ένα πιθανό τέχνασμα από τη μεριά των Σάσσeξ. Όπως εξηγεί, το εν λόγω χαριτωμένο παρατσούκλι χρησιμοποιούσε για την Ελισάβετ ο πατέρας της Γεώργιος ο ΣΤ, επειδή όταν ήταν μικρούλα δεν μπορούσε να προσφέρει το όνομά της και έτσι αποκαλούσε τον εαυτό της «Λίλιμπετ». Το χρησιμοποιούσε όμως και ο πολυαγαπημένος της σύζυγος, ο Φίλιππος, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες.

Όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή εάν πιστεύει ότι η Βασίλισσα θα χαρεί που δόθηκε το χαϊδευτικό όνομά της στο μωρό, η Λέβιν έδωσε την εξής απάντηση: «Όχι μετά απ’ όσα έγιναν. Πιστεύω ότι είναι βαθιά στενοχωρημένη. Δεν το βρίσκω καλή ιδέα. Πιστεύω ότι είναι μια αρκετά αγενής κίνηση απέναντι στη Βασίλισσα… Ήταν ένα πολύ προσωπικό χαϊδευτικό όνομα που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός της, τον οποίο έχασε πρόσφατα. Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν θα διανοούνταν ποτέ να αναφερθεί στη μητέρα του ως “Λίλιμπετ”. Δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αυτό το όνομα, ήταν κάτι το ιδιαίτερο που συνδεόταν κυρίως με τον Δούκα του Εδιμβούργου». Η ίδια χαρακτήρισε μάλιστα και ευτελή αυτήν την χειρονομία των Σάσeξ.

Η δημοσιογράφος Άφουα Άντομ, που ήταν παρούσα στην εκπομπή, εξέφρασε έντονα τη διαφωνία της με τη Λέβιν λέγοντας ότι είναι πραγματικά γελοίο να υποστηρίζει κανείς ότι η Βασίλισσα θα δυσαρεστηθεί που έδωσαν το χαϊδευτικό της στο μωρό: «Είναι τραβηγμένο να λέμε ότι η Βασίλισσα είναι νευριασμένη επειδή έδωσαν το όνομά της στη δισεγγονή της. Εγώ το θεωρώ ένδειξη τρυφερότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Daily Mail

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: