Λίλιμπετ Νταϊάνα: Γιατί ο Χάρι και η Μέγκαν διάλεξαν αυτό το όνομα για την κορούλα τους;

Ένα χαϊδευτικό παρατσούκλι με ιδιαίτερη σημασία για τη βασίλισσα και ένας φόρος τιμής στην αδικοχαμένη μητέρα του Χάρι συνθέτουν το όνομα της νεογέννητης κορούλας των Σάσeξ

Μετά από μερικούς θυελλώδεις μήνες που φάνηκαν να βαθαίνουν το «ρήγμα» με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν την έκπληξη ονομάζοντας την μικρή κορούλα τους που γεννήθηκε την Παρασκευή «Λίλιμπετ Νταϊάνα».

Σύμφωνα με το Page Six, που βάζει στο μικροσκόπιο το όνομα του δεύτερου παιδιού των Σάσeξ που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, πρόκειται για μια ξεκάθαρη κίνηση καλής θέλησης για συμφιλίωση εκ μέρους του ζευγαριού. Μπορεί ο Χάρι και η Μέγκαν να διατύπωσαν το τελευταίο διάστημα σοβαρές κατηγορίες — ακόμα και για ρατσισμό — εις βάρος μελών βασιλικής οικογένειας, όμως δεν παρέλειπαν να επαναλαμβάνουν σε κάθε εκρηκτική τους συνέντευξη ότι τρέφουν τον απόλυτο σεβασμό και βαθιά αγάπη για την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Αυτή η αγάπη αντικατοπτρίζεται με τον πιο τρυφερό τρόπο στο όνομα που διάλεξαν για τη νεογέννητη κορούλα τους. «Λίλιμπετ» ήταν το χαϊδευτικό όνομα της Βασίλισσας, που η ίδια είχε δώσει στον εαυτό της όταν, μικρούλα ακόμη, δεν μπορούσε ακόμα να προφέρει το «Ελισάβετ» και αποκαλούσε τον εαυτό της «Λίλιμπετ». Το χαριτωμένο παρατσούκλι υιοθετήθηκε αμέσως από τους γονείς και τους παπούτσες της. Ο πατέρας της μάλιστα, ο Γεώργιος ΣΤ φέρεται να είχε πει κάποτε για τις κόρες του: «Η Λίλιμπετ είναι το καμάρι μου. Η Μάργκαρετ η χαρά μου».


Όταν ήταν μικρή, η Ελισάβετ υπέγραφε ως «Λίλιμπετ» τα γράμματα που έγραφε στη γιαγιά της και σε άλλους συγγενείς της. Ο θρυλικός φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας Άρθουρ Έντουαρντς είχε αποκαλύψει ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της Βασίλισσας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αποκαλούσε πάντα «Λίλμπετ» τη συμβία του κατ’ ιδίαν. Το ίδιο έκανε και η μητέρα της, αλλά και η αδελφή της, που δεν την αποκάλεσαν ποτέ Ελισάβετ όταν ήταν μόνοι τους. «Βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες της μαυροντυμένης βασίλισσας να κάθεται μόνη στο παρεκκλήσι [στη διάρκεια της κηδείας] συνειδητοποίησα ότι πλέον δεν έχει μείνει κανείς ζωντανός στον κόσμο για να την αποκαλεί Λίλιμπετ», έγραφε ο Έντουαρντς μετά τον θάνατο του Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο, σε ηλικία 99 ετών.

Η απόφαση των Σάσeξ να δώσουν στο μωρό τους αυτό το όνομα σημαίνει ότι το χαϊδευτικό της βασίλισσας κληροδοτείται στις επόμενες γενιές, γράφει το Page Six.

To μεσαίο όνομα της Λίλιμπετ (ή «Λίλι»), δηλ. το «Νταϊάνα» αποτελεί φυσικά φόρο τιμής στην αδικοχαμένη μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, που σκοτώθηκε το 1997 σε τραγικό τροχαίο στο Παρίσι, όταν ήταν μόλις 36 χρονών. Ο χαμός της πριγκίπισσας Νταϊάνα υπήρξε ένα τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα για τον Χάρι, που επηρέασε έντονα τη μετάπειτα ζωή του, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ίδιος στη σειρά του AppleTV+ «The Me You Can’t See». Μιλώντας στην Όπρα Γουίνφρεϊ εξήγησε ότι η θλίψη και η αίσθηση ανημπόριας που του προκάλεσε ο θάνατος της μητέρας του είχαν ως αποτέλεσμα να βιώνει κρίσεις πανικού και να καταφεύγει σε καταχρήσεις. «Ήμουν πρόθυμος να πιω αλκοόλ, να κάνω ναρκωτικά, να δοκιμάσω οτιδήποτε θα μπορούσε να μουδιάσει αυτά τα συναισθήματα», εξομολογήθηκε στο ντοκιμαντές για την ψυχική υγεία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: