Λιγκουίνι με γκοργκοντζόλα και σάλτσα ντομάτας!

O συνδυασμός ζυμαρικών και ντομάτας είναι απλά ακταμάχητος. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια. Θα την ξαναφτιάξετε σίγουρα!

Υλικά συνταγής
500γρ. λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
100γρ. γκοργκοντζόλα γλυκιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
φύλλα βασιλικού
1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Διαδικασία συνταγής

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δεκαπέντε λεπτά.
Παράλληλα, σε κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρο και ψιλοκομμένο βασιλικό.

athensmagazine.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: