Light Packaging: Η τέχνη του να παίρνεις λίγα ρούχα μαζί στις διακοπές

«Μην πάρεις πολλά, για 5 μέρες πάμε!» αυτή η φωνή της μαμάς ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου κάθε φορά που πάω να ετοιμάσω την βαλίτσα των διακοπών. Γιατί αν ήταν μία φορά καταστροφικό να μην μπορώ να πάρω μαζί 22 T-Shirts και 35 shorts, όταν πήγαινα γuμνάσιο, είναι χίλιες το να μην μπορώ να πάρω 15 φορέματα στην ενήλικη ζωή μου. Και 10 μαγιό και 20 παρεό και 8 ζευγάρια παπούτσια. Για έναν φύσει αναποφάσιστο άνθρωπο το να πρέπει να πάρει μαζί του περιορισμένα πράγματα είναι τόσο αγχωτικό όσο και για έναν κλειστοφοβικό να μπει σε δωμάτιο πανικού.

Μεγαλώνοντας όμως, και ωριμάζοντας ενδυματολογικά (ελπίζω!) κατάλαβα πως η φωνή της μητέρας μου δεν αποσκοπούσε μόνο στο να μην στριμωχτούμε στο αμάξι ανάμεσα σε τεράστιες βαλίτσες σαν σκηνή από cartoon movie, αλλά και στο να διευκολύνομαι εγώ στην παραμονή μου στο μέρος διακοπών μας. Το να είσαι «ταξιδιώτης με ελαφριά βαλίτσα και λίγα πράγματα μαζί» κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη για πολλούς λόγους. Δεν μπερδεύεσαι ανάμεσα σε χαοτικούς και πολλούς συνδυασμούς, δεν «σέρνεις» μαζί σου τη μισή σου ντουλάπα για να φορέσεις μόλις πέντε πράγματα, δεν κάνεις τους συνταξιδιώτες σου να δυσανασχετούν όταν ξαφνικά ανακαλύπτεις πως το «Οpel δεν έχει πολύ μεγάλο πορτμπαγκάζ ε;».

Μπορείς εύκολα να πετύχεις το «light packaging» ακολουθώντας τους παρακάτω 3 απλούς κανόνες που, αν μη τι άλλο, θα έκαναν τη μαμά σου να περήφανη!
Light Packaging: Η τέχνη του να παίρνεις λίγα ρούχα μαζί στις διακοπές
#1 Υπολόγισε μέρες και σύνολα
Με απόκλιση πάντα 1-2 look. Το εννοούμε με αυτό; Πώς αν σκοπεύεις να μείνεις σε ένα νησί 6 μέρες δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου 6 βραδινά looks. Είναι εξαιρετικά πιθανό κάποιο από αυτά να μην βγάλεις το μαγιό σου μέχρι το βράδυ και κάποιο άλλο να χαλαρώσεις στο μπαλκόνι σου. Με 4 βραδινά outfits θα είσαι πλήρως καλυμμένη και πολύ κομψή χωρίς να κουβαλάς μαζί περιττά πράγματα.
#2 Πάρε μαζί σου basic ρούχα
Ένα υφασμάτινο, safari shorts φοριέται και στην παραλία και στη βόλτα. Ένα denim μπουφάν είναι ό,τι πρέπει για τις ώρες που θα φυσάει ή θα έχει ψύχρα και συνδυάζεται με όλα. Ένα μαύρο, αέρινο top θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη 24 ώρες το 24άρο χωρίς να σε πιέζει. Η πολυχρηστικότητα πρέπει να κρύβεται πίσω από όλες τις ενδυματολογικές επιλογές σου για τις διακοπές.
#3 Να πακετάρεις όσο το δυνατόν λιγότερα αξεσουάρ
Τα παπούτσια, αλλά και οι τσάντες και τα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου, πιάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα σε αντίθεση με τα ρούχα που μπορούν να συμπιεστούν. Έτσι επιλέγουμε neutral flats, ένα ζευγάρι pool sliders ή flip-flops και τα sneakers μας και έχουμε μαζί ό,τι χρειαζόμαστε για τις διακοπές.
 Επτά ζευγάρια σανδάλια που όλες πρέπει να έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: