Λιαργκόβας: Αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί θα γίνει κούρεμα καταθέσεων

Ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση των τραπεζών, κάνοντας λόγο για κίνδυνο κουρέματος καταθέσεων στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

«Αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και κούρεμα καταθέσεων σύμφωνα με τα δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λιαργκόβας.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως «οι κυβερνήσεις πάντα αναβάλαμε τις μεταρρυθμίσεις για αργότερα αλλά το αργότερα έφτασε και πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος», προσθέτοντας πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί πληθώρα μεταρρυθμίσεων τόσο από το Μνημόνιο 2 όσο και από το Μνημόνιο 3.

«Θα είναι δύσκολο να έχουμε θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς δεν έχουμε επενδύσεις, το κλειδί είναι να γίνουν επενδύσεις», κατέληξε ο κ. Λιαργκόβας, τονίζοντας πως υπάρχει πιθανότητα να παγιδευτούμε σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στασιμότητα.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: