LFW: Η SS22 συλλογή του Erdem ήταν μια «ερωτική επιστολή στην ιδιαίτερη ψυχή του Λονδίνου»

LFW: Η SS22 συλλογή του Erdem ήταν μια «ερωτική επιστολή στην ιδιαίτερη ψυχή του Λονδίνου»

Για να γιορτάσει τα 15 χρόνια του στην μόδα, η SS22 συλλογή του Erdem παρουσιάστηκε στην κιονοστοιχία του Βρετανικού Μουσείου!

Ο σχεδιαστής Erdem Moralioğlu γιόρτασε τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση του ομώνυμου brand του, παρουσιάζοντας τη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022 με φόντο το εμβληματικό Βρετανικό Μουσείο. Μάλιστα, η SS22 κολεξιόν με δημιουργίες που ενθουσίασαν το fashion κοινό, αφιερώθηκε στη μητέρα του σχεδιαστή, «που δεν έπαψε ποτέ να γιορτάζει την προσωπικότητά του».

LFW: H aquatic-inspired SS22 συλλογή του David Koma «ένωσε» τη μόδα με τον αθλητισμό

Οι δύο γυναίκες που εμπνεύσανε τον σχεδιαστή Erdem Moralıoğlu

Ο σχεδιαστής Erdem αντλεί πολύ συχνά έμπνευση από ακτιβίστριες, καλλιτέχνιδες, και γενικά γυναίκες με θάρρος για τις συλλογές του. Αυτή τη φορά άντλησε έμπνευση από το Grand Tour της Ευρώπης του δέκατου έβδομου και δέκατου όγδοου αιώνα, όταν οι γυναίκες ταξίδευαν φορώντας κορσέδες και καπέλα με φαρδιά γείσα.

Δύο ήταν ωστόσο οι εμβληματικές γυναίκες που κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του σχεδιαστή: η ποιήτρια Edith Sitwell και η αριστοκράτισσα Ottoline Morrell. Και οι δύο αυτές γυναίκες ξεχώρισαν την δεκαετία του ‘30 για το στυλ τους, καθώς η Sitwell φορούσε μεσαιωνικά ρούχα και η Morrell είχε βικτωριανό στυλ. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, «καμία δεν ήθελε να αφομοιώνεται, περισσότερο απολάμβαναν να διαφέρουν».

Ο χώρος του show άνοιξε καθώς ο ουρανός έγινε ροζ με ένα διπλό ουράνιο τόξο που κάλυπτε την εκδήλωση μέχρι και το τελευταίο look. Πριν ξεκινήσει η παράσταση, μια ηχογράφηση της Sitwell να απαγγέλλει το ποίημα του «Αστρονόμοι και κηπουροί» από το 1953 έπαιξε στο βάθος.

Τι είδαμε στο show

Τα looks στην συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022 του Erdem ήταν glamorous, με αστραφτερά διακοσμητικά, ρομαντικά eyelet φορέματα και πλισέ φούστες. Οι εμφανίσεις ολοκληρώθηκαν με δερμάτινα γάντια, δραματικά statement καπέλα με prints και με μοκασινια με αγκράφα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως το upcycling έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της συλλογής, αφού ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε υφάσματα από προηγούμενες κολεξιόν.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις τα αγαπημένα μας looks από την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι του οίκου Erdem:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Erdem Spring/ Summer 2022

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: