Λεβέντης: Όταν η Δημοκρατία δεν εμπνέει, τι Δημοκρατία είναι;

Σε ανακοίνωσή του για την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφέρει πως «ο εορτασμός για την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έχει φέτος ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο. Μπορεί η Δημοκρατία να υπάρχει στα χαρτιά, μπορεί να υπάρχει κοινοβουλευτισμός, μπορεί να είμαστε μέλη της Ενωμένης Ευρώπης και της ΟΝΕ, όμως κάθε Έλληνας πολίτης αισθάνεται βαθιά πληγωμένος».

«Στο όνομα των Σκοπίων, η Διεθνής Κοινότητα ταπείνωσε την Ελλάδα, στο Κυπριακό η Τουρκία παρανομεί και απειλεί, στο οικονομικό τα τελευταία 7 χρόνια το μισό εισόδημα των Ελλήνων αφαιρέθηκε. Οι νέοι μας, μη βρίσκοντας δουλειά στη χώρα μας, αναχωρούν στο εξωτερικό. Σε σχετική πρόσφατη έρευνα, το 75% των νέων μας σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό. Αυτή η Δημοκρατία λυπούμαστε, αλλά είναι στα χαρτιά μόνο Δημοκρατία.

Όταν η Δημοκρατία δεν εμπνέει, όταν δεν δρομολογεί αισιοδοξία και ελπίδα, όταν δεν εξασφαλίζει κοινωνική συνοχή, τι Δημοκρατία είναι; Μια ολιγαρχία βολεμένων χαίρεται, ένα κομματικό κράτος ξεζουμίζει τη χώρα, και ο υπόλοιπος, ο πολύς λαός, υποφέρει.
Πόσο περήφανοι μπορούν να είναι οι άρχοντες αυτής της χώρας στην 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας;», υπογραμμίζει ακόμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: