Λεβέντης: Οι εκλογές θα γίνουν σύντομα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως «η όλη προσπάθεια περιορίστηκε στον Κήρυκα Χανίων και στην Offscore της Αυγής».

Όσον αφορά στην διαπραγμάτευση, ο κ. Λεβέντης ζήτησε αφενός από τον πρωθυπουργό να ενημερώνονται οι αρχηγοί των κομμάτων, ενώ τόνισε ότι δηλώσεις όπως αυτή του κ. Ξυδάκη περί δραχμής, δεν ωφελούν την χώρα, αντιθέτως, δημιουργούν αμφισβήτηση της πορείας της.

«Μην τολμήσει η κυβέρνηση να υπογράψει στις Βρυξέλλες τα μέτρα των δανειστών και στην Αθήνα να ψηφίσει τον υπερκόφτη γιατί θα υποτιμήσετε όλους τους βουλευτές. Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα ψηφίσει η κυβέρνηση του ούτε ένα ευρώ σε μέτρα, τα έχει πει και πριν από ενάμιση χρόνο και τότε και τώρα οι πολίτες πληρώνουν στο σύνολο τους και όχι μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ακόμη, αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «το ΔΝΤ εκτιμά πως η ανώτερη σύνταξη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.200 ευρώ μεικτά», ενώ επεσήμανε πως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει επενδύσεις με κυβερνητικές πλειοψηφίες των 152 και 153 βουλευτών.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές, στις οποίες θα εφαρμοστεί η ενισχυμένη πλειοψηφία, ενώ οι μεθεπόμενες θα πραγματοποιηθούν με την απλή αναλογική και τότε θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση, την οποία η Ένωση Κεντρώων ζητά από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην Βουλή.

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: