Λεβέντης: Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε για 4 χρόνια τον Καμμένο και τον πετάει σαν λεμονόκουπα

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σχολίασε καυστικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε υποσχέσεις και παροχές στον λαό έπειτα από 4 χρόνια περικοπών και λιτότητας:

“Η κυβέρνηση αναπτύσσει μαι θεωρία ότι έχει κάποια ωραία νομοσχέδια μπροστά της, για τις 120 δόσεις, για τα ασφαλιστικά,… πότε προέκυψαν αυτές οι δυνατότητες; Επί 4 χρόνια ξεζουμίζαμε έναν λαό για να μπορέσουμε τους τελευταίους μήνες να του παρέχουμε φιλί ζωής; Γιατί τον ξεζουμίζαμε αυτόν τον λαό; Εξαντλήσαμε τις αντοχές ενός λαού κι ερχόμαστε και λέμε το ένα το άλλο, υποσχέσεις. Σημαίνει ξήλωμα του πουλόβερ. Και οι ξένοι το φοβούνται ήδη πάνω στην προσπάθεια να γίνει ψηφοθηρία να έχουμε ξήλωμα του πουλόβερ. Δεν είναι τίμιο απ’έναντι στην κοινωνία επί 4 χρόνια να τη στραγγίζεις και στο μικρό χρονικό διάστημα να την περιθάλπεις, πήγαμε καλά, φύγαμε από τα μνημόνια… Τον απλό κόσμο πάντα ήταν η ώρα να τον φροντίσουμε και στην Ένωση Κεντρώων πιστεύαμε ότι έπρεπε να κάνουν θυσίες οι έχοντες και κατέχοντες προς ανακούφιση των μη εχόντων. Έρχεστε εσείς ψηφοθηρικά και λέτε θα δώσουμε το ένα και το άλλο. Και ταπεινώνετε έναν λαό και έρχεστε τώρα να τον εξαγοράσετε με γελοίους τρόπους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό είπε: “Πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή έκανε λάθος ο Καραμανλής το 1977, η Ντόρα και ο Καραμανλής το 2008, άρα νομιμοποιείστε εσείς τα λάθη του παρελθόντος που τα ονομάζετε εθνική γραμμή και λέτε ότι συνεχίζετε την εθνική γραμμή των λαθών του παρελθόντος; Και πάτε να δώσετε λύση που προσβάλλει την τιμή του ελληνικού λαού. Γιατί αν είχατε την ελάχιστη ελπίδα ότι έχετε τον λαό μαζί σας θα κάνατε δημοψήφισμα, αλλά ξέρετε τι θα συμβεί αν κάνετε δημοψήφισμα. Δημιουργείτε ένα αφήγημα ότι σε παλιές μειοδοσίες δημιουργείτε οριστικές λύσεις. Και λέτε θα έχουμε Βόρεια Μακεδονία λες και θα είναι επωφελές για τη χώρα”.

“Έκαναν στο γραφείο του Καμμένου ένα αφήγημα ότι θα σκοντάψει στη Βουλή των Σκοπίων, και μετά είπαν θα βρει τους 4 βουλευτές που χρειάζεται…Και είπα εγώ με Αμερικάνους, με Γερμανούς με όλο τον κόσμο από πάνω δεν θα βρει ο Ζάεφ; Απορώ με τον κ. Καμμένο γιατί δεν τον θεωρώ αφελή. Αλήθεια πίστευε ότι θα σκοντάψει στα Σκόπια ο σχεδιασμός; Και όταν ήρθε η ώρα την παραμονή της μειοδοσίας τότε παίρνει τη βαλίτσα του ο κ. Καμμένος αφού άφησε το 70% του κόμματός του στον Τσίπρα. Συνενώθησαν δύο κόμματα να φτιάξουν μια κυβέρνηση και κλέβει ο ένας το 70% των βουλευτών του άλλου. Που η στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει ο Τσίπρας να απολύσει αμέσως και τους βουλευτές που είναι υπουργοί του Καμμένου. Δηλαδή τον χρησιμοποίησε για 4 χρόνια και τον πετάει σαν λεμονόκουπα; Έτσι φερόμεθα;”, υπογράμμισε ακόμα.

 “Ο Τσίπρας λέει η Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλη θέση στα Βαλκάνια,κ θα κάνουν τη δουλίτσα τους οι Αμερικάνοι και στο τέλος η υπογραφή Τσίπρα θα είναι αυτή που θα μείνει και όταν εκείνοι θα δρομολογήσουν τα σχέδιά τους για τη Μακεδονία του Αιγαίου να δω πού θα κρύβεστε στην αίθουσα. Μακάρι να αποδειχθώ λάθος και να βγουν όλα καλά για τον κ. Τσίπρα. Εξαπατούν, όμως, άλλη μια φορά την Ελλάδα Αμερικανοί και Γερμανοί”, συνέχισε ο κ. Λεβέντης αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Αυτή Βουλή είναι καλό να τερματίσει το συντομότερο τον βίο της” υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του και σχολίασε τις δύο κατάρες αυτής της Βουλής, “τον δε Τσίπρα που πλευρίζει βουλευτές για να φτιάξει το 151 τον δε Μητσοτάκη που θέλει πεντακομματική την επόμενη Βουλή και θυσιάζει την Ένωση Κεντρώων αλλά δεν έχει ιδέα τι αντοχή έχει το Κέντρο”, τόνισε.

“Γιατί δεν αφήνετε τη Βουλή να συνεδριάσει ήρεμα με διάλογο; Είπε την άλλη φορά ο Τσίπρας πάω στον λαό, δεν χρειάζομαι Αστυνομία, και είδα πεντακόσιες κλούβες, 10.000 αστυνομικούς, ας βαδίσει στην Τσιμισκή ή στην Εγνατία, με τους αστυνομικούς γύρω του, Πρωθυπουργός είναι αυτός; Και είπε πριν ‘εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός, τώρα μιλάω εγώ!’ Μου θύμισε δικτάτορες, λέει ‘εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός καθίστε κάτω’, όταν ένας πρωθυπουργός χρειάζεται να κάτσει κάποιους κάτω, είναι λίγο πριν το τέλος του”, κατέληξε ο Βασίλης Λεβέντης.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: