Λεβέντης: Ο λαός μίλησε και δεν θέλει να παραδώσει τη λέξη Μακεδονία

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε ότι «το συλλαλητήριο που έγινε χθες στην Αθήνα ήταν μεγάλο και σε όγκο και σε παλμό. Ήταν λάθος της κυβέρνησης που επιχείρησε να το υποβαθμίσει», αλλά επεσήμανε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν πιστεύει στα συλλαλητήρια».

«Εδώ στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί, ενάμιση μήνα τώρα, ένα κλίμα ότι έχουμε κουραστεί με το θέμα των Σκοπίων, περίπου 150 κράτη έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία τα Σκόπια, και δεν μας βγάζει πουθενά να συνεχίσουμε να αρνούμαστε. Αυτό το κλίμα είναι κλίμα υποτέλειας, ηττοπάθειας, να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας», πρόσθεσε.

«Ο λαός μίλησε και είναι σαφές ότι δεν θέλει να παραδώσει τη λέξη Μακεδονία», συνέχισε ο κ. Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν τρία κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ που με ευκολία παραδίδει το όνομα αρκεί να πληρούνται άλλοι κανόνες, υπάρχει η κ. Γεννηματά που επίσης παραδίδει με ευκολία την ονομασία, και υπάρχει η ΝΔ που αυτή είναι μισή-μισή, άλλοι λέγανε να πάνε στα συλλαλητήρια και άλλοι λέγαν όχι».

«Το Βουκουρέστι ήταν Μακεδονία-Σκόπια, άρα είχε παραδοθεί η λέξη Μακεδονία, άρα ούτε η ΝΔ συμφωνεί με τη θέληση του λαού. Και τα τρία κόμματα παραδίδουν τη λέξη Μακεδονία», σημείωσε ακόμα.

Εξαιτίας των παραπάνω, όπως εξήγησε ο Βασίλης Λεβέντης, αναγκάστηκε ο ίδιος, ως αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, να καλέσει όλους τους φίλους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. «Γιατί βλέπω αυτήν τη φορά αληθινό κίνδυνο να παραδοθεί η λέξη Μακεδονία. Αν παραδοθεί η λέξη είναι επικίνδυνο να έχουμε πολύ αρνητικές επιπτώσεις για τη Θεσσαλονίκη και για τη Μακεδονία του Αιγαίου. Γιατί θα μπουν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα έχουν πια ανάγκη την Ελλάδα οι Σκοπιανοί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει κατανοήσει και αναλογιστεί τις επιπτώσεις, σε τι κυκεώνα θα μπει η Ελλάδα. Θα γίνουμε από εν δικαίω, εν αδίκω», εξήγησε.

Όσον αφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «το στίγμα για τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του θα είναι βαρύτατο και πρέπει να μην αποτολμήσει να βάλει υπογραφή και ούτε στη Βουλή να φέρει αυτήν τη συμφωνία, που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας και να φέρει σε τέτοιο δίλημμα τους βουλευτές. Ιδιαίτερα να μην προσπαθήσει να βρει πλειοψηφία των 151 με άλλους προδότες βουλευτές άλλων κομμάτων. Αν το έχει αυτό κατά νου, δεν ταιριάζει αυτό σε αριστερό ηγέτη. Εξευτελίζει και την Αριστερά αν το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: