Λεβέντης: Να παραιτηθούν οι ηγεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας

Την παραίτηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ζητά με δηλώσεις του πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, καταλογίζοντας βαριά αμέλεια και ευθύνη στους κρατικούς μηχανισμούς και τους υπεύθυνους για τον συντονισμό της κρίσης που κατέληξε σε τραγωδία, μετά από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός του, ο Βασίλης Λεβέντης αναγνώρισε ότι ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που με ανοχή άφηναν τους πολίτες να χτίζουν αυθαίρετα, αλλά αυτό, όπως επεσήμανε, δεν σημαίνει και απαλλαγή ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το βράδυ της Δευτέρας στήθηκε ένα τηλεοπτικό σόου με υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους και παράγοντες του κρατικού μηχανισμού και το αποτέλεσμα που βγαίνει από αυτή την σύσκεψη είναι ότι κοιμόντουσαν όλοι όρθιοι. Αφού οι παραιτήσεις των υπευθύνων δεν ζητήθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα έπρεπε από μόνοι τους να παραιτηθούν άμεσα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να πάει διακοπές χωρίς να έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι. Οι νεκροί μας ζητούν κάθαρση και παραιτήσεις. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση απόντων που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ευτυχώς η χώρα θα απαλλαγεί από αυτούς στις εκλογές που έρχονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης πρότεινε και άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Συγκεκριμένα, πρότεινε να δοθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για κάθε νεκρό συμπολίτη μας, σύνταξη 1.500 ευρώ σε όποιον πυρόπληκτο παθόντα δεν έχει άλλα εισοδήματα, είναι άνεργος ή άτομο ΑμΕΑ και εισαγωγή άνευ εξετάσεων στα ΑΕΙ για τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά.

Για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Δεν μας επιτρέπεται ως χώρα να παραδίδουμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας και εμείς θα σφυρίζουμε αδιάφορα. Επίσης, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι θα υποκύψουμε στις μεγάλες δυνάμεις και στα συμφέροντά τους. Η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί για να ακυρώσει την συμφωνία με κάθε τρόπο. Θα πείσουμε τους συμμάχους ότι δεν έχουν δίκιο και δεν πρέπει να πιέζουν την Ελλάδα να δεχθεί τον όρο Μακεδονία, αλλά να πείσει τους σκοπιανούς να αλλάξουν αυτοί όνομα και τότε εμείς θα τους βοηθήσουμε πραγματικά. Είναι βρωμερό και ανήθικο να χρεώνει η κυβέρνηση στην Ρωσία ότι χρηματοδοτεί μητροπολίτες για να λειτουργήσουν υπέρ των Σκοπίων και κατά της Συμφωνίας. Αν χρειαστεί στο μέλλον, να αποσύρουμε και τον πρέσβη μας από τα Σκόπια. Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την ΝΔ να απαντήσει στο ερώτημα, εάν δέχεται την μειοδοσία και τόνισε πώς η δήλωση Μητσοτάκη: «Αν ψηφιστεί από την Βουλή η συμφωνία, τότε τα όρια ανατροπής της στενεύουν» μπορεί να συνάδει με την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η συμφωνία είναι κάκιστη.

Όσον αφορά το θέμα της εξόδου από τα μνημόνια, ο κ. Λεβέντης τποστήριξε πως «φεύγουμε από τα μνημόνια μόνο, όμως, από νομικής πλευράς, γιατί παραμένουν οι υπογραφές, τα πλεονάσματα μέχρι το 2060, και για 100 χρόνια όλη η δημόσια και η δημοτική περιουσία της Ελλάδας παραμένει δεσμευμένη στο υπερταμείο». Η πρόταση της Ένωσης Κεντρώων, είπε ο κ. Λεβέντης, είναι να πληρώσουν οι πλούσιοι και οι έχοντες και όχι οι μόνιμα φτωχοί. Πρότεινε, επίσης, να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που έχουν μηνιαίο εισόδημα πάνω από 3.000 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Για τις εκλογές, ο κ. Λεβέντης είπε ότι μπορεί να προκύψουν αιφνίδια και προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα ξεπεράσει σε ποσοστά το ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος ότι τελικά η ΝΔ θα συνεργαστεί με την Φώφη Γεννηματά και αυτό προκύπτει όπως είπε, από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε την απλή αναλογική και έτσι δημιούργησε ελπίδες να γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης αφού διατηρείται το bonus των 50 εδρών. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ακόμη ότι μετά τις εκλογές θα αποστείλει στον Αρχηγό του πρώτου κόμματος τα δέκα σημεία της Ένωσης Κεντρώων τα οποία θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά προκειμένου να στηρίξει την νέα Κυβέρνηση. Τόνισε όμως με έμφαση ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα ζητήσει ανταλλάγματα και δεν θα κάνει συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Στο τέλος της ομιλίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

politiki

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: