Λέσβος: 70χρονος βίαζε τρία ανήλικα αδέρφια – «Κάτι μου είχαν πει τα παιδιά» λέει η μητέρα τους

Ποινή φυλάκισης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στον 70χρονο που κακοποιούσε σeξουαλικά τρία ανήλικα αδέρφια στη Λέσβο.

Η δράση του 70χρονου ήταν γνωστή στους κατοίκους του χωριού, με καταγγελίες να γίνονται από το 2015, αλλά και από τη μητέρα των ανήλικων παιδιών, η οποία σιωπούσε.

Μέχρι τις προηγούμενες ημέρες, ο 70χρονος να λειτουργεί ως αθλητικός παράγοντας κάτι που μάλιστα επικαλέστηκε και στη δίκη λέγοντας πως «έχει εκπαιδεύσει αθλητικά εκατοντάδες παιδιά».

Στη δίκη τα τρία ανήλικα θύματά του κατέθεσαν πως επί ένα χρόνο ο 70χρονος τα κακοποιούσε, τα απειλούσε με ασιτία και τους έλεγε ότι «θα τα πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να πείσει δικαστές και εισαγγελέα για το πόσο πονόψυχος είναι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τριών ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο βιολογικός πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με την δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα μετακόμισε κοντά στο σπίτι του 70χρονου και εκεί φαίνεται να αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση, με τη μητέρα να απουσιάζει αρκετά συχνά, ακόμα και πολλές ημέρες στο εξωτερικό. Έτσι, τα τρία παιδιά έμεναν στο σπίτι του 70χρονου, ο οποίος μάλιστα πραγματοποιούσε και ταξίδια στο εξωτερικό μαζί τους, με την άδεια της μητέρας τους. Η μητέρα στο δικαστήριο δήλωσε απλά πως «κάτι της είχαν πει τα παιδιά της».

Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό και η επιβληθείσα ποινή δεν ανεστάλη.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: