Λέρωσες τα ρούχα σου με τσάι; Δες πώς να αντιμετωπίσεις τον λεκέ

Ο βροχερός καιρός μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στο αγαπημένο σου αφέψημα. Τι γίνεται όμως αν σε φέρει «υπερβολικά κοντά» και λερωθείς με αυτό;

Mε την κακοκαιρία «Iανός» να πλήττει τη χώρα και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι το σωστό timing για να σταματήσεις να πίνεις κρύο καφέ και να ξεκινήσεις το ζεστό τσάι, δεν συμφωνείς; Aν η απάντηση είναι καταφατική σου έχουμε ένα extra tip για την ατυχή περίπτωση που αυτό το γευστικό ρόφημα δεν γαργαλίσει μόνο τον ουρανίσκο σου αλλά «προσγειωθεί» και πάνω στα ρούχα σου. Κοινώς είμαστε εδώ για εσένα αν δημιουργήσεις λεκέ από τσάι πάνω στην μπλούζα ή στο παντελόνι σου και σου λέμε τι πρέπει να κάνεις.
Λέρωσες τα ρούχα σου με τσάι; Δες πώς να αντιμετωπίσεις τον λεκέ
Μην αναρωτιέσαι, λοιπόν, πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορούμε να απομακρύνουμε τον λεκέ από αυτό το συγκεκριμένο αφέψημα. Γιατί πολύ απλά θα απαντήσουμε εμείς και σου εξηγούμε αμέσως το πώς. Αν ο λεκές είναι πρόσφατος μπορεί να τρίψεις το σημείο που λερώθηκε με ένα λεμόνι ή να διαλύσεις έναν κρόκο αυγού σε χλιαρό νερό και να το τοποθετήσεις πάνω στο λερωμένο σημείο.

Μετά φυσικά πρέπει να το πλύνεις κανονικά στο πλυντήριο ή στο χέρι αναλόγως πόσο ευαίσθητο είναι το ρούχο. Ακόμα μπορείς να καλύψεις με μαγειρική σόδα τον λεκέ όσο αυτός είναι ακόμα υγρός. Η σόδα θα απορροφήσει την υγρασία από το τσάι στο ρούχο αρκεί να την αφήσεις πάνω του για 15 λεπτά και μετά να ξεπλύνεις με χλιαρό νερό. Ακόμα μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ένα ειδικό διάλυμα καθαρισμού αναμειγνύοντας μέσα σε μία λεκάνη με κρύο νερό 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Εφάρμοσέ το πάνω στο μέρος που λέρωσες με ένα καθαρό πανί και άφησέ το για ένα τέταρτο, ύστερα πλύνε το ρούχο στην φυσιολογική του θερμοκρασία. Καλή επιτυχία!
 Οδηγός Αγοράς: 15 φθινοπωρινά φορέματα για να ξεκινήσουμε με στυλ τη νέα σεζόν

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: