Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί με απαλή λεμονάτη σάλτσα !!!

 
 Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί με απαλή λεμονάτη σάλτσα !!!

Αγοράζουμε λάχανο ωραίο κλειστό.

Με κοφτερό μαχαίρι το χαράσουμε οσο πιο βαθιά μπορούμε γύρω γύρω από το κοτσάνι .

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό .

Μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε το λάχανο ολόκληρο και μετά από λίγα λεπτά με την βοήθεια 2 πιρουνιών αρχίζουμε κ βγάζουμε τα φύλλα σε σουρωτήρι …θα τα δείτε να ξεκολλάνε πολύ εύκολα .

Κατ αυτόν τον τρόπο τα βγάζουμε όλα όσα τυλίγονται.

.

Γέμιση

500 γραμ. κιμά

7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο  

1 μικρή ντιομάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1  αυγό

1/2 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα

4 κουτ σούπας ελαιόλαδο

αλάτι -πιπέρι

λίγο κουρκουμά

Ολα αυτά τα ανακατεύουμε καλά .

 Παίρνουμε το κάθε φύλλο κ με μαχαίρι αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι που έχει το κάθε ένα βάζουμε γέμιση στο μάκρος και τυλίγουμε ..κλείνουμε δεξιά μετά αριστερά κ τέλος ρολάρουμε .

Δεν ανοίγουν μην τους φοβηθείτε .

Στο πάτο της κατσαρόλας βάζουμε λίγα φύλλα λάχανο και από πάνω αρχίζουμε και βάζουμε στην σειρά τους τυλιγμένους ντολμάδες .

Οταν τελειώσουμε βάζουμε 1 πιάτο από πάνω ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και στύβουμε κ μισό λεμόνι μαζί κ λίγο λάδι –εγώ βάζω και 1 βιολογικό κύβο -

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά .

.

Κοιτάμε στο τέλος να έχει  ζουμάκι για να γίνει ωραίο το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο  πως το φτιάχνω εγώ κ γίνετε πολύ ωραίο ..πολλές φορές κάνω κ αυγολέμονο κρέμα αλλά πιο εύκολο κ γρήγορο είναι αυτό κ φυσικά κ νόστιμο !!!!

Βάζω μέσα στο μούλτι 2 λεμόνια στυμμένα 1 κ 1/2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ή αλεύρι ..εγώ βάζω αλεύρι .. κα 2 ολόκληρα αυγά .

Ολα αυτά τα χτυπάω για 1 λεπτό και όπως το φαγητό βράζει το ρίχνω από πάνω κ κουνάω πέρα δώθε την κατσαρόλα μαγειρεύοντας για 2 λεπτά να δέσει το αυγολέμονο ..μην το φοβηθείτε δεν κόβει με τίποτα .. με αυτόν τον τρόπο .

Αν το θέλετε πιο δεμένο το αυγολέμονο κι ενώ το έχετε ήδη ρίξει στην κατσαρόλα βάλτε λίγο αλευράκι ή κορν φλάουρ με λίγο νεράκι να διαλυθεί με ένα κουτάλι κ ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα να βράσει ξανά για 2 λεπτά !!

Σερβίρω αυτούς τους πεντανόστιμους λεμονάτους λαχανοντολμάδες πασπαλίζοντας με λίγο μπούκοβο !!! Καλή επιτυχία !!!!

Από  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατώντας εδώ θα δείτε πολλές ωραίες επιτυχημένες πάντα συνταγές –> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: