Λάρισα: Σε αργία το στέλεχος της εκπαίδευσης ύστερα από ποινική δίωξη για βι@σμό

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή για την αντικατάστασή του στην άσκηση των καθηκόντων του

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά ανωτέρου στελέχους εκπαίδευσης, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε εντολή για τη θέση του στελέχους σε αργία και αντικατάστασή του στην άσκηση καθηκόντων.

Θυμίζουμε ότι ποινική δίωξη σε βάρος του ανωτάτου στελέχους εκπαίδευσης έπειτα από μήνυση καθηγήτριας, άσκησε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, μετά και την υποβολή της δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία».

Εντολή για διενέργεια Πειθαρχικής και Προκαταρκτικής Εξέτασης έδωσε το υπουργείο Παιδείας έπειτα από καταγγελία κατά ανωτέρου στελέχους εκπαίδευσης για το ποινικό αδίκημα του βιασμού. Ειδικότερα καθηγήτρια σε περιφερειακή υπηρεσία που εδρεύει στη Λάρισα, κατήγγειλε τον προϊστάμενό της για βι@σμό. Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου, η γυναίκα που είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών προσκόμισε στην Εισαγγελία και φόρεμα στο οποίο υπάρχουν ίχνη σπέρματος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία».

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 όταν βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου, στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος απαίτησε να συνευρεθεί μαζί του .Περιγράφοντας όλα όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν, η εκπαιδευτικός αναφέρεται και στα όσα ακολούθησαν με την ίδια, να προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της και να σταθεί στα πόδια της, με πρώτο βήμα να αποχωρήσει από τη θέση της στο γραφείο του προϊσταμένου.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: