Λάρισα: Πατέρας και γιος είχαν 13 κιλά υδροπονικής κάνναβης και αρχαιότητες

Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας κατά την διάρκεια επιχείρησης στο σπίτι όπου κατοικούν μόνιμα σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου

Σε οικογενειακή επιχείρηση είχαν αναγάγει την παραγωγή κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας ένας 61χρονος και ο 24χρονος γιος του, που είχαν στήσει οργανωμένη εγκατάσταση στο εξοχικό τους στην περιοχή της Σωτηρίτσας στο δήμο Αγιάς της Λάρισας, όπου εκτός από μεγάλη ποσότητα ναρκωτικού βρέθηκαν και αρχαιότητες!

Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας κατά την διάρκεια επιχείρησης στο σπίτι όπου κατοικούν μόνιμα σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, ενώ ένας 53χρονος Αλβανός συνεργός τους που βρισκόταν παράνομα στη χώρα συνελήφθη στην περιοχή της Αγιάς. Οι αναζητούν ακόμη έναν 29χρονο Έλληνα.

Σε έρευνες που έγιναν στο εξοχικό της οικογένειας βρέθηκαν τρεις σακούλες με νωπούς κλώνους κάνναβης συνολικού βάρους 11 κιλών και 950 γραμμαρίων, τρεις σακούλες με αποξηραμένα φύλλα κάνναβης συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων και η πλήρως εξοπλισμένη εγκατάσταση για την υδροπονική καλλιέργεια με σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες φωτισμού, ανεμιστήρες, φίλτρο αέρος, μπαλαντέζες, μετατροπείς ρεύματος, δίχτυ σκίασης και υφασμάτινες γλάστρες.

Στους ίδιους χώρους κατασχέθηκαν, ακόμη, ένα πιστόλι αερίου με αμπούλα, μια κροτίδα, δέκα λαθραία πακέτα τσιγάρων, ένα μαχαίρι, μια ζυγαριά, δυο τρίφτες κάνναβης, μια συσκευασία με σπόρους κάνναβης, μια ηλεκτρική συσκευή για αεροστεγείς συσκευασίες, πλήθος νάιλον σακουλάκια, μια συσκευή εντοπισμού GPS με καλώδιο φόρτισης, καθώς και 80 ευρώ. Επιπλέον, βρέθηκαν μια μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφα σχέδια και ένας πέτρινος κύλινδρος, τα οποία θα εξεταστούν από ειδικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας για να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Προς το παρόν, σε βάρος των τριών συλληφθέντων και του αναζητούμενου συνεργού τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας και περί αλλοδαπών και του Τελωνειακού Κώδικα κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: