Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μήνυμα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, στέλνουν οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά την πρόσκληση του υπουργού για διάλογο, υποστηρίζοντας, σε ανακοίνωσή τους, ότι τόσο ο ίδιος ο υπουργός, όσο και η κυβέρνηση δεν βρίσκονται με την πλευρά και τα συμφέροντα των αγροτών.

Για το αγροτικό πετρέλαιο, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός «προσέφεραν 1,1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για φτηνό πετρέλαιο στους εφοπλιστές, τους ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιριών, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοκλινικάρχες, αλλά ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο των αγροτών, το οποίο πληρώνουν 1,40 ευρώ το λίτρο».

Όσο για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, οι αγρότες των μπλόκων υποστηρίζουν ότι ο υπουργός, παρότι έχει πει ότι δεν θα ισχύουν από του χρόνου, εντούτοις «δεν το συνδέει με τη θέσπιση κατώτερης εγγυημένης τιμής και δίχως να παίρνει μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν και συνεχίζουν να χάνουν οι αγρότες».

Παράλληλα, οι αγρότες των μπλόκων κατηγορούν τον υπουργό ότι ψεύδεται σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, σημειώνοντας ότι κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε στην παλαιότερη συνάντηση που είχαν και γι’ αυτό και προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες κατηγορούν ακόμη τον υπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του πως η κυβέρνηση δεν θέλει αγροτοδικεία, γιατί — όπως αναφέρουν — «αν ήταν πράγματι κατά των “αγροτοδικείων”, θα είχε φροντίσει στα τέσσερα χρόνια της θητείας της να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μην επιτρέπεται στον οιονδήποτε εισαγγελέα να ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο σε βάρος αγροτών».

Οι αγρότες των μπλόκων, με την ανακοίνωσή τους, καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ τονίζουν ότι την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη Νίκαια της Λάρισας, θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: