Λάρισα: Ιερέας ασελγούσε σε 12χρονη – Το Κακουργιοδικείο τον έστειλε στη φυλακή για οκτώ χρόνια

Ένας 81χρονος ιερέας οδηγείται στη φυλακή για οκτώ χρόνια, αφού καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης.

Ο 81χρονος είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2018, μαζί με την 31χρονη μητέρα του κοριτσιού. Η 31χρονη, βουλγαρικής υπηκοότητας, κρίθηκε επίσης ένοχη από το Δικαστήριο για συνέργεια στην ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Στην απολογία του, ο 81χρονος ιερέας αρνήθηκε ότι είχε ασελγήσει στην 12χρονη, ενώ και η 31χρονη μητέρα υποστήριξε το ίδιο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της.

Τελικά, στον καθένα εκ των δύο κατηγορούμενων επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι και οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η απόφαση του ΜΟΔ περί της ενοχής των δύο κατηγορούμενων ήταν ομόφωνη, ωστόσο δύο μέλη του Δικαστηρίου και συγκεκριμένα η πρόεδρος και ένας εκ των ενόρκων, ζήτησαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να συζητηθεί η έφεση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Κατά πλειοψηφία, όμως, το ΜΟΔ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά υπέρ των δύο καταδικασθέντων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: