Λαγάνα από τα χεράκια μας !!!! Πολύ νόστιμη εύκολη τραγανή !!!

Η δική μου λαγάνα που φτιάχνω χρόνια τώρα στα γρήγορα και με πολύ επιτυχία -Δοκιμάστε την !!!!

Είπα να τις φτιάξω απόψε για αύριο αλλά … δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε ..άμα αρχίσεις ζεστή ζεστή και τραγανή δεν σταματάς !!!!

Επίσης εγώ δεν βάζω πολύ σουσάμι για λόγους υγείας εσείς βάλτε όσο θέλετε !!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι γιο όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά,η,ένα κυβάκι τετράγωνο που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ
1 και12 κουτ.γλυκού αλάτι

1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
4 κουτ.σούπας λάδι
1 κουτ.σούπας ούζο-μπορείτε να το παραλείψετε -
σουσάμι.

.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι,και 2 κουταλιές αλεύρι,σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό λίγο περίπου ένα ποτήρι όχι γεμάτο του νερού ,το αφήνετε για μισή ώρα .
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ,εκτός το σουσάμι,ρίχνετε και το μείγμα της μαγιάς και αρχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό,-ποσότητα νερού τόσο όσο να φτιάξουμε την ζύμη όπως λέω στην συνέχεια -ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό λίγο λίγο σταματώντας μόλις η ζύμη μας δούμε ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης μας.

Το χωρίζετε σε 2 μπάλες ,λαδώνετε 2 ταψάκια απλώνετε με το χέρι την κάθε μπάλα την πατάτε με το χέρι να πάρει σχήμα λαγάνας.

.

Βάζουμε νερό  στα χέρια χαϊδεύουμε τις λαγάνες ή τις ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε  με μπόλικο σουσάμι ,έτσι κολλάει επάνω στις λαγάνες.
Τις αφήνετε για 12 ώρα,σκεπασμένες και μετά τις πατάμε με τα δάχτυλα να κάνουν λακουβίτσες και τις φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς περίπου 12 ώρα ! Και του χρόνου!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ..εξαφάνιση που σας είπα !!! 

.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: