Λαφαζάνης: Ο Ερντογάν αναθερμαίνει απαράδεκτες εδαφικές βλέψεις

«Προκλητικός ο Ερντογάν σε μια Αθήνα, στην οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει στρατιωτικό νόμο απαγόρευσης συναθροίσεων!».

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προέβη σε δήλωση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαράδεκτο να αναθερμαίνει τις απαράδεκτες εδαφικές βλέψεις της Άγκυρας σε ελληνικά νησιά.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την έλευση του κ. Ερντογάν στην Αθήνα:

Συνιστά πρώτου μεγέθους πρόκληση για την χώρα μας και τον λαό μας να έρχεται ο Erdogan στην Αθήνα και πριν πατήσει το πόδι του στην χώρα μας, να εγείρει περιφρονητικά και εκ νέου θέμα “επικαιροποίησης” της Συνθήκης της Λωζάνης, αναθερμαίνοντας έτσι τις απαράδεκτες εδαφικές βλέψεις της Άγκυρας σε ελληνικά νησιά.

Εξίσου προκλητικό και βαθύτατα ταπεινωτικό για την χώρα μας είναι το γεγονός ότι είδαμε την ελληνική κυβέρνηση, υπακούοντας στις υποδείξεις του αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας και ανακαλώντας εξευτελιστικές μνήμες Οτσαλάν, να προβαίνει σε συλλήψεις 9 Τούρκων και Κούρδων δημοκρατών αγωνιστών, προκειμένου να δώσει εξετάσεις καλής διαγωγής εν όψει της έλευσης Erdogan.

Ακόμα χειρότερα, αποτελεί πράξη κατάλυσης της (ανύπαρκτης) δημοκρατίας μας να βλέπουμε την κυβέρνηση να απαγορεύει τις ειρηνικές συναθροίσεις στο αθηναϊκό κέντρο, στο όνομα της ασφάλειας, τάχα, του Erdogan, του οποίου, οι “φουσκωτοί” έχουν επιπροσθέτως πλημμυρίσει προκλητικά τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η ασφάλεια του Erdogan δεν απειλείται από όλους όσους/ες δικαιολογημένα θα διαδηλώσουν για τις αυταρχικές και επεκτατικές πολιτικές του.

Αντίθετα, είναι η ασφάλεια της χώρας μας, της Κύπρου και της περιοχής μας που απειλούνται από ένα γειτονικό καθεστώς, το οποίο παραβιάζει κυνικά το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά ακολουθεί μια παραδομένη εξωτερική πολιτική, η οποία άγεται και φέρεται κυρίως από τις ΗΠΑ αλλά και τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αδυνατώντας να προασπίσει θετικά με ένα πολυδιάστατο προσανατολισμό τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όλα δείχνουν, μακάρι να διαψευστούμε, ότι ο Erdogan έρχεται στην Αθήνα κατόπιν υποδείξεων των υπερατλαντικών κέντρων, για να εξωραϊσθεί η πραγματικότητα του καθεστώτος του και να υποβοηθηθούν οι δυτικές επιδιώξεις στην Τουρκία, παρά για να εξυπηρετηθούν τα πραγματικά ελληνικά συμφέροντα και η ουσιαστική, στη βάση του διεθνούς δικαίου, βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: