Λαμπερά εγκαίνια για την 6η Food Expo

Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων χωρών, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της FOOD EXPO 2019, αποδεικνύοντας για 6η συνεχόμενη χρονιά το πόσο σημαντική είναι η έκθεση για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε ο διοργανωτής της έκθεσης, κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η FOOD EXPO είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της χώρας μας, αφού αφορά έναν από τους πλέον δυναμικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης». Παράλληλα, σημείωσε ότι η διεθνής αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει σε λίγα μόλις χρόνια η FOOD EXPO και η καθολική αποδοχή που απολαμβάνει από το σύνολο της εγχώριας αγοράς, αντικατοπτρίζει τη δυναμική των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών για τα ελληνικά Τρόφιμα & Ποτά παγκοσμίως. Τέλος, πριν κατέβει από το βήμα ευχήθηκε σε όλους τους εκθέτες που συμμετέχουν οι εµπορικές συναντήσεις που θα πραγµατοποιήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης να αποτελέσουν σηµαντικές εµπορικές ευκαιρίες και να αποδώσουν τα µέγιστα οφέλη για όλους.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο των τελευταίων ετών στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, σημείωσε ότι «Είναι γνωστό ότι διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία οι ελληνικές εξαγωγές έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους καταγράφοντας επιδόσεις ρεκόρ. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και αποτελεσματικών πρωτοβουλιών σε διυπουργικό επίπεδο και σε συνδυασμό με την επιχειρηματική κοινότητα. Από εδώ και πέρα, πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνεχή ανοδική πορεία των εξαγωγών και να διαφυλάξουμε τη φήμη των ελληνικών προϊόντων». Στο τέλος της ομιλίας του φυσικά ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και όσον αφορά την σημασία της έκθεσης FOOD EXPO, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είµαι βέβαιος ότι η φετινή FOOD EXPO θα είναι ακόµη πιο επιτυχηµένη από πλευράς εξαγωγικού και εµπορικού ενδιαφέροντος και θα αποτελέσει την πιο αποτελεσµατική εξαγωγική πλατφόρµα των αγροτικών µας προϊόντων».

Την έκθεση χαιρέτισε και η κα Abbas Alia γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Εμπορίου της Δημοκρατίας του Λιβάνου, τιμώμενης χώρας της FOOD EXPO 2019, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η θέλησή μας να ενισχύσουμε τους οικονομικούς δεσμούς μας με την Ελλάδα είναι εμφανής και η συμμετοχή μας στην FOOD EXPO 2019, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει κανείς σε επαφή με τη μεγάλη ποικιλία των λιβανέζικων προϊόντων. Γι’ αυτό σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε το εθνικό περίπτερο του Λιβάνου όπου θα συναντήσετε τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας και θα μπορέσετε να γευθείτε την αυθεντική λιβανέζικη κουζίνα».

Χαιρετισμό σε όσους ήταν παρόντες στα εγκαίνια απηύθυνε και ο κ. Θανάσης Μπούρας, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στη FOOD EXPO, «τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Mια έκθεση που αναβαθμίζει την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλει στην ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους και αποτελεί σημείο συνάντησης για τη διεθνή αγορά Τροφίμων και Ποτών».

Τη σημασία των εξαγωγών Τροφίμων και Ποτών στην εγχώρια Οικονομία υπογράμμισε και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο οποίος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η FOOD EXPO κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια χάρη και στη δυναμική παρουσία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων να επιβληθεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και να φέρει τους πελάτες μας στην Ελλάδα, να ζήσουν από κοντά το γευστικό ελληνικό μύθο και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στις δουλειές τους».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, αλλά και o πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο κ. Βασιλικός, αφού υπογράμμισε την εξέχουσα θέση που έχει η γαστρονομία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, συμπλήρωσε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος που συμμετέχουμε στη FOOD EXPO, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να τεθεί στην διάθεση του Έλληνα παραγωγού, ώστε να αποτελέσει την πύλη εξαγωγών της εγχώριας γαστρονομίας”.

Ο κ. Mίχαλος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε πως «ειδικά όσον αφορά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η FOOD EXPO αποτελεί σημείο συνάντησης της εγχώριας παραγωγής Τροφίμων και Ποτών με 900 αγοραστές και 5.500 περίπου ξένους επισκέπτες, καθώς η γαστρονομία αποτελεί την προστιθέμενη αξία όχι μόνο του τουριστικού προϊόντος, αλλά γενικότερα της οικονομίας.

Το «παρών» στα εγκαίνια της FOOD EXPO έδωσαν επίσης οι κ.κ. Καφαντάρη Χαρά, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Παναγιώτης Βλάχος, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παντελής Αβραμίδης, εκπρόσωπος από το κόμμα «Το Ποτάμι», Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, γεν. γραμμ. Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Ξανθάκος, γεν. Γραμμ. Υπουργείου Οικονομίας και Χάρης Θεοχάρης και Δημήτρης Μελάς, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως δεκάδες πρέσβεις από όλο τον κόσμο τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση. Μεταξύ τους και οι επικεφαλής των πρεσβειών της Ιαπωνίας, του Κατάρ, της Ινδίας, του Βιετνάμ, της Λιθουανίας, της Γαλλίας, της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας, της Εσθονίας, της Ινδονησίας, της Ιορδανίας, της Κένυας, της Μολδαβίας, του Μαρόκου, της Ολλανδίας, του Πακιστάν και των Σεϋχελλών και του Λιβάνου.

Με την λήξη της τελετής, άπαντες βρέθηκαν στην είσοδο ώστε να τηρήσουν το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: