“La Prima della Tonale”– Στη Μαρίνα του Φλοίσβου η πρώτη παρουσίαση της αστραφτερής Tonale

Για την Alfa Romeo η Tonale είναι ένα μοντέλο το οποίο σηματοδοτεί τη «Μεταμόρφωση» της θρυλικής Ιταλικής μάρκας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Η Tonale, παρουσιάσθηκε στη Μαρίνα του Φλοίσβου παρουσία μιας εξαίρετης προσωπικότητας. Του Έλληνα Αλέξανδρου Λιώκη, που είναι lead exterior designer της Tonale.

“La Prima della Tonale”: Οι τρείς εντυπωσιακές Tonale που ήταν παρατεταγμένες μπροστά στο χώρο της παρουσίασης μαγνήτισαν εκατοντάδες επισκέπτες που έκαναν τη βόλτα τους στη Μαρίνα του Φλοίσβου και έτσι πήραμε μια πρώτη γεύση από το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Έλληνες αγοραστές που αγαπούν την ιταλική φίρμα.

Ο Γιώργος Μπακόπουλος , Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Greece , αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Group . Είπε ότι η Tonale έρχεται στην C-SUV κατηγορία που είναι δημοφιλής και στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 20% των ταξινομήσεων .

Είπε ακόμη ότι στην έναρξη των παραγγελιών θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των 100 ημερών. Δηλαδή όποιος παραγγείλει το αυτοκίνητο άμεσα θα το παραλάβει μέσα στις πρώτες 100 ήμερες . Όμως ο χρόνος παράδοσης θα αυξηθεί στις επόμενες παραγγελίες που θα γίνουν μετά το καλοκαίρι.

Η Tonale, το νέο premium C-SUV, κάνει την είσοδο της στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία, προσφέροντας καινοτόμες τεχνολογίες, εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα και υψηλό επίπεδο ποιότητας και πρακτικότητας, διατηρώντας παράλληλα το αυθεντικό DNA που διαχρονικά χαρακτηρίζει τις προτάσεις της Ιταλικής μάρκας.

Στην παρουσίαση της Tonale που σηματοδοτεί τη «Μεταμόρφωση» της θρυλικής Ιταλικής μάρκας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης , επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Senior Exterior Designer της Alfa Romeo, κ. Αλέξανδρος  Λιώκης. Ό Έλληνας σχεδιαστής που από μικρό παιδί αγαπούσε την Alfa Romeo, εξήγησε ότι η Tonale χαρακτηρίζεται από την λιτότητα στις γραμμές, τις αρμονικές αναλογίες, αλλά και τα ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία.

Όπως για παράδειγμα τα  3+3 full-LED φωτιστικά σώματα και το τριγωνικού σχήματος πίσω παρμπρίζ  που έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας. Με έμπνευση από την πλούσια παράδοση της μάρκας, αλλά χωρίς ίχνος ρετρό αίσθησης, η Tonale επιβάλει την παρουσία της με έναν κομψό, όσο και διακριτικό τρόπο, αξιοποιώντας τη φιλοσοφία που εκφράζει η Ρωμαϊκή τέχνη και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός.

Εντυπωσιακή είναι η Tonale και στο εσωτερικό με τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία (12,3’’ TFT πίνακας οργάνων και 10,25’’ οθόνη αφής) . Έχει οδηγοκεντρική και εργονομική σχεδίαση που ορίζει ο πίνακας “Cannochialle” («κιάλια») με την χαρακτηριστική επιλογή “Heritage” που απεικονίζει τον πίνακα οργάνων της Giulia από τη δεκαετία του 1960. Το τιμόνι με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και τα paddles από αλουμίνιο ολοκληρώνουν τη μοναδική αίσθηση του εσωτερικού.

Σε επίπεδο κινητηρίων συνόλων, η Tonale αποτελεί το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Alfa Romeo. Χάρη στο νέο υβριδικό σύνολο των 48V προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα, αλλά και αυξημένες για το είδος του συστήματος δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Ο κινητήρας 1.5 Turbo αποδίδει 130 ή 160 ίππους στην έκδοση με στροβυλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση επιπλέον 20 ίππων. Τόσο οι εκδόσεις με το σύνολο Hybrid 48V και diesel MTJ 130hp, όσο και η Plug-in Hybrid Q4 275hp που αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν το τέλος της χρονιάς, εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που προσφέρουν και «χειροκίνητη» επιλογή.

Η Tonale έχει δυναμικό στιλ και εξαιρετική οδηγική αίσθηση που εξασφαλίζουν τεχνικές επιλογές, όπως για παράδειγμα το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, η εφαρμογή αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) και το σύστημα πέδησης IBS με τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Προσφέρει κορυφαίο επίπεδο άνεσης, ευρυχωρίας, αλλά και ασφάλειας, στοιχείο που πιστοποιήθηκε και στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP, όπου το μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.

Η Alfa Romeo Tonale είναι διαθέσιμη και μέσω του ευέλικτου προγράμματος χρηματοδότησης “Drive Now” με 274 ευρώ/μήνα, ενώ το σύνολο των εκδόσεων της καλύπτονται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 200.000χλμ.

 

“La Prima della Tonale”– Στη Μαρίνα του Φλοίσβου η πρώτη παρουσίαση της αστραφτερής Tonale gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: