La Fin! Αποχωρεί από τη βιομηχανία της μόδας ο Jean Paul Gaultier

Μετά από 50 και πλέον χρόνια παρουσίας στο χώρο της μόδας, ο Γάλλος fashion designer, Jean Paul Gaultier, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να συνταξιοδοτηθεί και να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί ότι πρόκειται να παρουσιάσει το τελευταίο του ντεφιλέ στις 22 Ιανουαρίου, στο Παρίσι. «Με αυτό το show- που θα είναι και το τελευταίο- θα γιορτάσω τα 50 χρόνια της καριέρας μου. Ωστόσο, σας διαβεβαιώνω ότι η Haute Couture θα συνεχίσει με ένα νέο concept», καλώντας όλους να ετοιμαστούν για ένα μεγάλο πάρτι στο Théâtre du Châtelet εκείνο το βράδυ.
La Fin! Αποχωρεί από τη βιομηχανία της μόδας ο Jean Paul Gaultier

Ο 67χρονος σχεδιαστής μόδας είχε αποφασίσει πριν τέσσερα χρόνια να βάλει τέλος στις συλλογές pret-a-porter, διατηρώντας όμως τα τμήματα υψηλής ραπτικής, ομορφιάς και αρωμάτων. Αυτοδίδακτος, ο Jean Paul Gaultier θεωρείται ένας από τους πιο δημιουργικούς couture designers του αιώνα, με μια ριζοσπαστική ματιά στη μόδα και με θολές γραμμές ανάμεσα στη γυναικεία και ανδρική ένδυση, ενώ έχει αναλάβει μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα runway looks όλων των εποχών. Ο ίδιος λάνσαρε το fashion label του το 1982 και από τότε δεν έχει σταματήσει λεπτό την ενεργό δράση στο χώρο της μόδας. Μάλιστα, έχει διατελέσει και creative director του Οίκου Μόδας Hermès από το 2003 μέχρι και το 2010.
La Fin! Αποχωρεί από τη βιομηχανία της μόδας ο Jean Paul Gaultier
Και τώρα ήρθε η ώρα να κάνει το δικό του φαντασμαγορικό, επαγγελματικό φινάλε με ένα ντεφιλέ που αναμένεται να μείνει στην ιστορία και εμείς- είναι αλήθεια- το περιμένουμε με μεγάλη αγωνία!

Ας τον τιμήσουμε, τώρα, και ας θυμηθούμε στην παρακάτω gallery τις πιο iconic εμφανίσεις αγαπημένων stars που έντυσε ο Jean Paul Gaultier και οι οποίες έχουν μείνει ανεξίτηλες στη fashion ιστορία.

Διάβασε ακόμα: Jean Paul Gaultier Couture: Η Naomi, το διασκεδαστικό show & η Βίκυ Καγιά στην πρώτη σειρά

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: