L. Hamilton:Τα πήρε όλα και έφυγε “βασιλιάς ”από το Πορτιμάο

Ο Βρετανός δικαιολογημένα πανηγύρισε στην καινούργια πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία. Όχι τόσο για τη νίκη του στον αγώνα όσο για τον αριθμό των νικών που έφθασε σε γκραν πρι και είναι σήμερα με 92 νίκες ο πιλότος με το μεγαλύτερο ρεκόρ. Και από ότι φαίνεται θα παραμείνει «βασιλιάς» για πολλά χρόνια στην ιστορία. Ο Μίκαελ Σουμάχερ που εξακολουθεί να είναι κατάκοιτος λόγω του ατυχήματος που είχε στο σκι είχε 91 νίκες σε αγώνες της F1.

Στο χθεσινό αγώνα στην πίστα Algarve στην Πορτογαλία,  o Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε το πλεονέκτημα της πολ ποζίσιον. Έμπειρος όχι μόνο οδηγικά αλλά και στρατηγικά. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα είχε ένα ελαφρύ ψιλόβροχο.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε  διατηρώντας την πρώτη θέση. Ο  Μπότας  που ήταν  δεύτερος έχασε τη θέση του από τον Φερστάπεν αλλά λίγο μετά ξαναπέρασε δεύτερος. Ο Φερστάπεν είχε επαφή με τον Πέρες. Ο  Μεξικανός κατέληξε στην τελευταία θέση της κατάταξης. Και ενώ όλα έδειχναν έναν ήσυχο  αγώνα το ενδιαφέρον μεγάλωσε όταν ο  Μπότας πέρασε  τον Χάμιλτον.  Πριν συνέλθει από το σοκ ο Χάμιλτον έχασε μια ακόμη θέση όταν τον πέρασε ο Σάινθ.  Μπότας και Σάινθ δεν πρόλαβαν να το χαρούν. Ο Χάμιλτον στον 20ο γύρο έδειξε την κλάση του και βρέθηκε ξανά στη θέση που του ταιριάζει. Με τη βοήθεια του συστήματος DRS βρέθηκε και πάλι επικεφαλής του αγώνα.

Επτά γύρους πριν το τερματισμό ο Χάμιλτον έπαθε κράμπα. Μάλιστα το ανέφερε και στον αρχηγό της ομάδας της Mercedes. Όμως κατάφερε να δει πρώτος τη σημαία του τερματισμού.

Στη συνέντευξη είπε ότι έπαθε κράμπα στο δεξί πόδι και για να το  αντιμετωπίσει σήκωνε ελαφρώς το πόδι από το γκάζι στις ευθείες. Και όμως παρά την κράμπα έκανε και τον ταχύτερο γύρο (1:18.966). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο δεύτερος οδηγός της Mercedes B. Μπότας  και στην τρίτη θέση ο Φερστάπεν.

Ο επόμενος αγώνας της F1 θα γίνει το διήμερο 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου στην  Ίμολα.

L. Hamilton:Τα πήρε όλα και έφυγε “βασιλιάς ”από το Πορτιμάο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: