Κυβερνητική πηγή: Θα έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε πως «υπάρχουν πολλά και μικρά ανοικτά ζητήματα – εμμονές που προέρχονται κυρίως από το ΔΝΤ – τα οποία, όμως, δεν μπορούν να ανατρέψουν μία τεχνική συμφωνία μέχρι την ερχόμενη Κυριακή».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «έχουμε λύσει τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα», κυρίως λόγω του ΔΝΤ, το οποίο, ωστόσο, όπως είπε, δε φαίνεται να προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με διάθεση να κωλυσιεργήσει.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός παράγοντας, στη σημερινή συνάντηση  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, στα χρηματοοικονομικά και στα εργασιακά, ενώ αύριο το μεσημέρι θα βρεθούν στο επίκεντρο τα τέσσερα κείμενα εργασίας (το MOU με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών και το MEFP με το ΔΝΤ, καθώς και τα δύο αντίστοιχα τεχνικά κείμενα).

Μάλιστα, σημείωσε πως τόσο οι θεσμοί όσο και οι κυβέρνηση έχουν δώσει εντολή στα τεχνικά κλιμάκια να ελέγχουν τα κείμενα, προκειμένουν να μένουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: