"Κύριοι, βιαστείτε…": Η αγωνία της μητέρας της αδικοχαμένης Στέλλας σε μια επιστολή

Με μια συγκλονιστική επιστολή της, η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας συνεχίζει τον αγώνα, ώστε να αποτραπεί ένα ακόμη δυστύχημα στον αιματοβαμμένο δρόμο, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, που στοίχισε τη ζωή στον Γιάννη και την Στέλλα, μετά από το τρομερό τροχαίο, στις 17 Αυγούστου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πιο αναλυτικά, η κ. Βαρβάρα Γιόραν, απευθύνει κατά σειρά, στο δήμαρχο Χανίων, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ερωτήματα σχετικά με την πορεία των εργασιών στο δρόμο των Κουνουπιδιανών, υπενθυμίζοντας τους, τις υποσχέσεις και της δεσμεύσεις τους σχετικά με την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει η μητέρα της Στέλλας, η κατασκευή υποδομών στο δρόμο που χάθηκαν τα δύο παιδιά, δεν μπορεί να μπει στις καλένδες, και διαβεβαιώνει, ότι στο βαθμό που την αφορά, δεν θα αφήσει το θέμα να ξεχαστεί και η θυσία των παιδιών να πάει χαμένη.

Η ίδια, απευθυνόμενη στον δήμαρχο Χανίων, ζητά ενημέρωση για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης και για το επίπεδο συνεργασίας με την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, υπενθυμίζει την δέσμευσή του για την ανάθεση μελέτης που αφορά το έργο στον εν λόγω δρόμο και ζητά να μάθει αν πρόκειται για νέα μελέτη η για εκείνη που είχε καταθέσει το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και αν ο ίδιος πιέζει για την άμεση ολοκλήρωσή της.

Απευθυνόμενη, τέλος, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, ζητά να μάθει αν έχει δείξει ενδιαφέρον για την πορεία της εξέλιξης της μελέτης και αν πιέζει τους συνεργάτες του για την εκπόνησή της.

Η επιστολή της μητέρας της Στέλλας, Βαρβάρας Γιόραν:

Καλημέρα σας. Σήμερα, 34 μέρες μετά το διπλό φονικό που έγινε στην Ελ. Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά Χανίων, έξω από το Πολυτεχνείο, αισθάνομαι την ανάγκη, να θέσω μερικά ερωτήματα και να λάβω όμως και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Αγαπητέ κ. Βάμβουκα, Δήμαρχε Χανίων, μετά από τη συνάντηση που είχατε, με την επιτροπή της ομάδας ΚΚΑΠΠ «Για τη Στέλλα και τον Γιάννη» στις 30/08/17, δηλώσατε ότι, υπεύθυνη για την κατασκευή και περάτωση του έργου για χάραξη, πεζοδρόμηση και κατασκευή πεζογεφυρών, είναι η Περιφέρεια. Ενδιάμεσα, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση φαναριών έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου. Η ερώτησή μου είναι. Έχετε μήπως ενημερωθεί από την περιφέρεια, για τυχόν εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα? Είχατε μήπως την περιέργεια να ρωτήσετε αν έχει προχωρήσει κάτι?

Αγαπητέ κ. Βουλγαράκη, Αντιπεριφερειάρχη, διαβεβαιώσατε την επιτροπή της ομάδας ΚΚΑΠΠ «για τη Στέλλα και τον Γιάννη», ότι έχει γίνει ανάθεση της μελέτης για το έργο στην Ελ. Βενιζέλου. Θα ήθελα να μάθω, κατ’ αρχήν, αν πρόκειται για νέα μελέτη και όχι αυτή που είχε καταθέσει το Πολυτεχνείο Κρήτης στην περιφέρεια από το 2014, με υπενθύμιση το 2016? Αν μιλάμε για νέα μελέτη, θα ήθελα να μάθω, αν έχετε καθόλου άγχος για την ολοκλήρωσή της και αν έχετε πιέσει καθόλου τα άτομα που την έχουν αναλάβει.

Αγαπητέ κ. Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, δεσμευτήκατε στην επιτροπή της ομάδας ΚΚΑΠΠ «για τη Στέλλα και τον Γιάννη», ότι μόλις πάρετε στα χέρια σας τη σχετική μελέτη, θα αποδεσμεύσετε άμεσα τις σχετικές δαπάνες, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το έργο ΑΜΕΣΑ. Η ερώτησή μου προς εσας είναι. Έχετε ενδιαφερθεί να μάθετε για την πορεία εξέλιξης της μελέτης? Έσείς έχετε πιέσει καθόλου τους συνεργάτες σας για το θέμα αυτό?

Κύριοι ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ!!!! Αν για κακή μας τύχη, συμβεί κι άλλο δυστύχημα στον καταραμένο αυτό δρόμο, καταλαβαίνετε ότι δεν θα είμαι η μόνη που δεν μπορώ να κοιμηθώ…

Αν νομίζετε ότι το θέμα θα ξεχαστεί, τότε δυστυχώς για σας, να σας ενημερώσω, ότι όσο υπάρχω, δεν θα υπάρχει στιγμή που θα ξεχάσω πόσο άδικα χάθηκαν τα παιδιά μας και κατ’επέκταση, δεν θα αφήσω να ξεχαστεί και από όλο τον κόσμο. Αναμένω, με αγωνία θα έλεγα, τις απαντήσεις σας, με όποιο τρόπο επιλέξει ο καθένας από σας.

Με εκτίμηση, Η μητέρα της Στέλλας

Η απάντηση του δημάρχου Χανίων:

Στην επιστολή της κ. Γιόραν, ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας, ο οποίος της απάντησε ότι απέστειλε έγγραφο αίτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης, για την κατασκευή πεζοδρομίου ενώ ενημέρωσε ότι στο σημείο τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες (δείτε πιο κάτω την απάντηση του δημάρχου Χανίων.

Αναμένονται οι απαντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και του Περιφερειάρχη Κρήτης, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στην επιστολή της μητέρας της Στέλλας

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: