Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση συνομιλεί και συνεργάζεται με τρομοκράτες»

Για την υπόθεση Πανούση, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και το προσφυγικό μίλησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, “Evening Report”.

Για την υπόθεση Πανούση, τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατία:
«Η κυβέρνηση συνομιλεί και συνεργάζεται με τρομοκράτες… Το θεωρείτε νορμάλ, σύμβουλος υπουργού να συνομιλεί με τρομοκράτη φυλακισμένο και να διαπραγματεύεται διατάξεις που τον ευνοούν; Είμαι απολύτως βέβαιο ότι γνώριζε τις συνομιλίες του κυρίου Λάμπρου ο κύριος Παρασκευόπουλος»
«Υπάρχει τάση από την κυβέρνηση να ικανοποιεί αιτήματα τρομοκρατών. Το πρώτο μέλημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν να ικανοποιήσει αιτήματα τρομοκρατών. Κατά παραγγελία των «Πυρήνων της Φωτιάς» ήταν οι φωτογραφικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ψήφισε τις διατάξεις Παρασκευόπουλου, δεν έχω να περιμένω πολλά. Ικανοποίησαν πέντε από τα έξι πάγια αιτήματα των τρομοκρατών. Όπως θυμάστε, αυτές ακριβώς οι διατάξεις είχαν δυναμιτίσει τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ».
«Σε οποιαδήποτε χώρα οι αποκαλύψεις Πανούση θα είχαν προκαλέσει κυβερνητική κρίση. Ο κυριος Πανούσης δεν θα προέβαινε σε καταγγελίες αν δεν είχε στοιχεία. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, τα έλεγε και όταν ήταν υπουργός. Με πιο κομψό τρόπο, με άρθρο του στα Νέα»
«Είναι ένα ερώτημα γιατί άργησε τόσο πολύ ο Γιάννης Πανούσης».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα συμβατικό κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι ένα ακραίο κόμμα.»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τακτική άλωσης του κράτους, όπως το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80».
«Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπόκοσμο των αντιεξουσιαστών είναι γνωστές»

Για τη Νέα Δημοκρατία και την εκλογή νέου προέδρου:
«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα κουρασμένο, γερασμένο και φεουδαρχικό που έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία»
«Ακόμα και αν κατέβαινε ο Καραμανλής για πρόεδρος, και πάλι θα κατέβαινα και εγώ από τη στιγμή που πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος. Δεν ετεροπροσδιορίζομαι»
«Η ΝΔ δεν έχει βασικούς μετόχους»
«Η διαφορά μου με τον κύριο Μειμαράκη είναι ότι εγώ δεν πιστεύω στη θεωρία των περαστικών. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πολλούς «περαστικούς» για να γίνουμε μεγάλο κόμμα. Γιατί ο κύριος Μεϊμαράκης μετέχει σε μία διαδικασία που δε συμφωνεί;»
Σχετικά με τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα πως τα τζάκια κρατούν τα κόμματα εγκλωβισμένα, σχολίασε: «Υπάρχει μόνο ένας από τους τέσσερις υποψηφίους που δεν είναι από τζάκι και αυτός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο πατέρας του κυρίου Τζιτζικώστα ήταν υπουργός και ο πατέρας του κυρίου Μειμαράκη ήταν βουλευτής.»
«Στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, περιμένω να ψηφίσουν 500.000 πολίτες. Τη Νέα Δημοκρατία την ψήφισαν στις εκλογές 1,5 εκατ. ψηφοφόροι, άρα το 1/3 της εκλογικής βάσης περιμένω να ψηφίσει στις εσωκομματικές… Αν έρθουν να ψηφίσουν 100.000 άνθρωποι, θα είναι ήττα για την παράταξη, αλλά δεν βλέπω διάσπαση»
«Ζημίωσε την παράταξη η κουβέντα του Βαγγέλη Μειμαράκη προεκλογικά, να πιουν έναν καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν λάθος η στρατηγική»
«Εγώ είμαι κεντροδεξιός, ο Γεωργιάδης δεξιός, ο Μεϊμαράκης πιο κοντά στη δεξιά, τον Τζιτζικώστα δυσκολεύομαι να τον κατατάξω… Πρέπει να προσελκύσουμε μετριοπαθείς ψηφοφόρους».
«Τα πρώτα πράγματα που θα κάνω αν εκλεγώ πρόεδρος: 1ον θα φύγουμε από τη Συγγρού, 2ον θα κάνω καταστατικές αλλαγές, μικραίνοντας τη δομή του κόμματος. Ο πρόεδρος θα έχει θητεία, τα κόμματα δεν θα δανείζονται, και θα γίνεται συνέδριο κάθε χρόνο. 3ον θα υπάρχει ηγετική ομάδα της ΝΔ από στελέχη της γενιάς μου»

Για οικονομία και προσφυγικό:
«Κάθε επαναπρόσληψη καθαρίστριας από την κυβέρνηση, στέρησε από το Δημόσιο έναν γιατρό»
«Πρέπει να υπάρχει σκάφος του λιμενικού στα θαλάσσια σύνορα. Ιερή υποχρέωση να συλλέγεις ανθρώπους που πνίγονται μέσα σε μία βάρκα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να λείπει το λιμενικό»
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για το ταξίδι του στην Τουρκία. Πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη ατζέντα. Γιατί πάει ο πρωθυπουργός; Ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς;»
«Είναι επικίνδυνη η σύνδεση του προσφυγικού με τα μέτρα του Μνημονίου, εκ μέρους του πρωθυπουργού. Υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούμε και στα δύο».

Action24.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: