Κύπρος: Καταχωρήθηκε το κατηγορητήριο για δωροδοκία του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Κατηγορούμενοι για δωροδοκία του Χριστόδουλου Χριστοδούλου είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Κυριάκος Μάγειρας, ο Μιχάλης Φόλε, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας, αλλά και η κόρη με τον γαμπρό του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Κατηγορούμενοι για δωροδοκία του Χριστόδουλου Χριστοδούλου είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Κυριάκος Μάγειρας, ο Μιχάλης Φόλε, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας, αλλά και η κόρη με τον γαμπρό του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Καταχωρήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ποινική υπόθεση για δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, από Έλληνες επιχειρηματίες. Το Δικαστήριο αποφάσισε να συνεδριάσει για να παραπέμψει την υπόθεση στο Κακουργιοδικείο στις 30 Σεπτεμβρίου ώστε να δοθεί χρόνος για επίδοση των κατηγορητηρίων στην Ελλάδα. Κατηγορούμενοι είναι οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Ανδρέας Βγενόπουλος, Κυριάκος Μάγειρας, Μιχάλης Φόλε, Μιχάλης Ζολώτας, Αθηνά Χριστοδούλου και οι εταιρείες MIG, Focus και A.C Christodoulou.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι: 1.Συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά 2.Δεκασμός Δημοσίου Λειτουργού 3.Ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων 4.Δωροληψία από οικείους δημόσιων αξιωματούχων 5.Κατάχρηση εξουσίας 6.Δόλος και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο αξιωματούχο 7.Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση αφορά την καταβολή 1 εκ ευρώ στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλο Χριστοδούλου, από την εταιρεία Focus του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, μέσω της εταιρείας A.C Chroistodoulou που ανήκε στην κόρη του κ. Χριστοδούλου και τον γαμπρό του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Focus διαβίβασε τα χρήματα με οδηγίες του Α. Βγενόπουλου και άλλων αξιωματούχων της MIG. H Focus είναι μια από τις εταιρείες που δανειοδοτήθηκαν την περίοδο εκείνη με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Marfin – Λαϊκή.

Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου ο οποίος χρημάτισε και υπουργός οικονομικών και εσωτερικών , έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή καθώς αυτό το 1 εκ ευρώ που εισέπραξε από τη Focus δεν το είχε δηλώσει στις εφοριακές αρχές της Κύπρου.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: