Κύπρος: Ιστορική επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα μιλήσουν για Κυπριακό, Τουρκία και μεταναστευτικό — Ο Πάπας θα έχει επίσης συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες στη Λευκωσία 

Στην Κύπρο θα βρίσκεται από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος. Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Μεγαλόνησο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος αναμένεται να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Θα συζητηθούν, επίσης, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ζητήματα που άπτονται της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του πάπα στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία στις 2 Δεκεμβρίου. Θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και με τους ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας στην Κύπρο. Στις 3 Δεκεμβρίου ο Πάπας θα τελέσει λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ στην Λευκωσία.

Ο Πάπας θα έχει επίσης συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες στη Λευκωσία και θα προστεί οικουμενικής προσευχής στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 4 Δεκεμβρίου με προορισμό την Ελλάδα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: