Κύπρος: Έκοψαν μέρος του συρματοπλέγματος στην πράσινη γραμμή και το έβαλαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν μέσα από ανάρτησή τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέλη της Ομάδας «Ως Δαμέ» (Ως εδώ), η οποία αναφέρει ότι «στο συρματόπλεγμα του Αστρομερίτη συναντιούνται η διχοτομική πολιτική, που καλπάζει μαζί με τη ρατσιστική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης»

Κομμάτι του συρματοπλέγματος, που τοποθετήθηκε κατά μήκος της πράσινης γραμμής στην περιοχή Αστρομερίτη, για παρεμπόδιση της εισόδου παράτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, έκοψαν χθες βράδυ άγνωστοι. Το κομμάτι του συρματοπλέγματος που κόπηκε μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε έξω από το υπουργείο εσωτερικών στη Λευκωσία. Η Αστυνομία έκανε περιπολίες στο σημείο που αφαιρέθηκε το συρματόπλεγμα και σήμερα θα τοποθετηθεί νέο.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν μέσα από ανάρτησή τους στα social media μέλη της Ομάδας «Ως Δαμέ» (Ως εδώ), η οποία αναφέρει ότι «στο συρματόπλεγμα του Αστρομερίτη συναντιούνται η διχοτομική πολιτική, που καλπάζει μαζί με τη ρατσιστική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με την ανάρτησή, «τα συρματοπλέγματα που κόβουν την Κύπρο στη μέση, τα συρματοπλέγματα που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Πουρνάρα, είναι παράγωγο της ίδιας πολιτικής» και προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι ετοιμαζόμαστε για νέο γύρο συνομιλιών για το Κυπριακό, η συμβολική τοποθέτηση 11χμ συρματοπλεγμάτων στην πράσινη γραμμή, φανερώνει μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τον βαθύ λάκκο όσων επιθυμούν τη διχοτόμηση αλλά ντρέπονται να το δηλώσουν, και όσων δεν θέλουν πρόσφυγες και μετανάστες».


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: