ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (1-1) [video]

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ (1 1) [video]ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- (1-1) [video]

Η ΑΕΚ έβαλε σε… σκοτούρες στον Ολυμπιακό με την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απέναντι σε έναν ανεξήγητα κακό αντίπαλο απόψε, η καλοστημένη Ένωση του Τραϊανού Δέλλα προηγήθηκε με τον Αραβίδη στο 14ο λεπτό, ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε ο Μιλιβόγεβιτς στο 49΄.

Ο Βίτορ Περέιρα πιάστηκε «αδιάβαστος» απόψε, καθώς είτε ο ίδιος υποτίμησε τη δυναμικότητα του αντίπαλου είτε εκείνοι που τον πλαισιώνουν δεν τού εξήγησαν την ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων και το ειδικό βάρος της κιτρινόμαυρης φανέλας.

Αν είχε γνώση όλων αυτών των παραμέτρων είναι προφανές ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα αντιμετώπιζε το παιχνίδι περίπου όπως εκείνα με τον… Τύρναβο και τον Φωστήρα.

Οι επιλογές του Περέιρα δεν τον δικαίωσαν, απεναντίας είχαν ως αποτέλεσμα ένα σκορ που θέτει σε αμφιβολία την πρόκριση της πειραϊκής ομάδας στα ημιτελικά, αφού η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έδειξε ομάδα της Β΄ Εθνικής αλλά ήταν πολύ δυνατή, ανταγωνιστική και καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα τώρα πια να κρατά την τύχη στα χέρια της.

Τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, προκαλούσαν απορία. Παρά την ανηλεή πίεση των φιλοξενούμενων οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φορές που σάστιζαν τους οπαδούς τους με τα επικίνδυνα «πουλήματα» της μπάλας έξω από την περιοχή τους.

Ειδικά ο Σαντάνα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η παρουσία του αποτελούσε πηγή κινδύνων για την εστία της ομάδας του, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο ημίχρονο, ενώ σε αδικαιολόγητα πολλά λάθη υπέπεσε και ο Σιόβας.

Μόλις στο 4ο λεπτό από τεράστια «τρύπα» στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Μπαρμπόζα βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και πλάσαρε, αλλά ο Μέγερι βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει στο δεξί δοκάρι και ύστερα σε κόρνερ.

Στο 11΄ από τραγικό λάθος του Σαντάνα, που θέλησε να γυρίσει στον γκολκίπερ του, ο Μάνταλοςέκλεψε την μπάλα, αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας πρόλαβε να διώξει με το πόδι. Το «κακό» για τους γηπεδούχους ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια και αυτό αποδείχθηκε στο 14΄, όταν ο Αραβίδης με τον Σιόβα στην πλάτη γύρισε με κάθε άνεση (!) και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ.

Ο δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι ούτε από τον άξονα ούτε από τα πλάγια, αφού οΦουστέρ ήταν «αόρατος» και ο Ντουρμάζ με ημιτελείς προσπάθειες, κατά συνέπεια η μπάλα δεν έφτανε στην περιοχή και ο Διαμαντάκος δεν την ακούμπησε στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να επιδείξουν μόνο «μισή» ευκαιρία σε μια κεφαλιά του Φουστέρ στο 38΄.

Στην επανάληψη και μετά την έξοδο του Σαντάνα ο Μιλιβόγεβιτς γύρισε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ήταν ο ίδιος που ισοφάρισε στο 49΄ όταν στο φάουλ του Φορτούνη από δεξιά και την κεφαλιά του Διαμαντάκου βρήκε την μπάλα και της άλλαξε πορεία στέλνοντάς την στα δίχτυα του Ανέστη.

Η ΑΕΚ πάντως όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη αλλά απείλησε εκ νέου με σουτ των Σοϊλέδη(51΄), Μπακάκη (59΄) και Πλατέλλα (60΄), για να απαντήσει ανάλογα ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη στο 65΄.

Στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα, που ήταν πάλι για την Ένωση, ο Ντουρμάζ σε μια επίδειξη επιπολαιότητας γύρισε την μπάλα στην περιοχή του από το ύψος της σέντρας (!), εκείνη κατέληξε στον Πλατέλλα, αλλά αυτός ανακόπηκε πριν προλάβει να βρεθεί με μέτωπο προς την εστία.

naftemporiki.gr

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: