«Κυνήγι» βυθισμένων πατινιών στον Θερμαϊκό με τη συνδρομή υποβρύχιου drone


Συνεχίζεται ο καθαρισμός του Θερμαϊκού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Σάββατο, πραγματοποιείται το τρίτο σκέλος για να καθαριστεί ο βυθός της θάλασσας από πατίνια, μηχανάκια και ό,τι άλλο μπορεί να υπάρχει εκεί, με τη βοήθεια ενός υποβρυχίου drone.

«Είναι το τρίτο σκέλος της επιχείρησης για να ανασύρουν τα πατίνια από τον Θερμαϊκό κόλπο. Στο πρώτο σκέλος θα εντοπίσουμε τα στοιχεία από το gps που φέρνει το τηλεκατευθυνόμενο για να μπορέσουμε στο τελευταίο σκέλος της δράσης να μπορέσουμε να ανασύρουμε τα πατίνια και ο, τι άλλο υπάρχει εκεί, καθώς την τελευταία φορά βρέθηκαν μέχρι και μηχανάκια στο βυθό του Θερμαϊκού», τόνισε ο Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρόσθεσε πως σε 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου, Γιώργος Μίνος ανέφερε πως «καταγράφουμε και αναζητούμε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα όπως πατίνια και οτιδήποτε προκαλεί ρύπανση στο βυθό. Έχουμε βρει διάφορα αντικείμενα μέσα με τη βοήθεια του υποβρυχίου drone. Οι ιδιότητες του drone αισθητήρες βυθού, μπορεί να κατέβει έως 100 μέτρα και έχει μια αυτονομία εκατό μέτρων».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: