Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα και… τρουφομακαρονάδα μέσα στο δάσος

Κυνήγι τρούφας διοργανώνει το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου στα Μετέωρα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Το κυνήγι διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα θα αναζητήσουν τα μοναδικά υπόγεια και πανάκριβα μανιτάρια, τις τρούφες. Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι έμπειροι σεφ να τις μετατρέψουν σε μία καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, την οποία απολαμβάνουν μέσα στο δάσος οι συμμετέχοντες. Γι” αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό μαγειρικό σκεύος, στο οποίο μαγειρεύονται μέχρι 60 μερίδες ταυτόχρονα.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου γνωρίζουν τα 350 είδη ζώων και τα 250 είδη μανιταριών που υπάρχουν σε αυτό, συμμετέχουν σε γευσιγνωσία 4-5 ειδών μανιταριών, ενώ μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν μεταξύ 60 διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Μουσείου Νίκος Πάλλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από αρχές Μαρτίου ξεκινά το Κυνήγι Τρούφας από το Μουσείο. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη και πρωτότυπη στην Ελλάδα δράση, η οποία ξεχωρίζει και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο πώς όσοι έχουν συμμετάσχει, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που τους προσφέραμε». «Εκτός όμως αυτού, εξυπηρετείται αφενός ο στόχος του μουσείου για γνωριμία του κόσμου με τα μανιτάρια και τις σπουδαίες διατροφικές τους ιδιότητες και αφετέρου με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και στην ανάπτυξή της».

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να συμμετάσχετε στο Κυνήγι Τρούφας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2432024959 ή στο mail [email protected]

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: