KYΜCO & HARLEY DAVIDSON συνεργάζονται για την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης

Το στυλ και οι προδιαγραφές του LiveWire ONE ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό με αυτά του αρχικού LiveWire με μεγάλη διαφορά την αρχική τιμή του μοντέλου.

Αν και η Harley-Davidson δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες το LiveWire Οne φαίνεται να διαθέτει τον ίδιο ηλεκτρικό κινητήρα (105 hp) που έφερε το προηγούμενο LiveWire με ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα τα 177 χιλιομέτρα.

H μπαταρία, σε αστική χρήση, διαθέτει αυτονομία 235 χλμ, ενώ σε μεικτή τα 153 χλμ. Κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα φόρτισης με ταχυφορτιστές επιπέδου 3, μέσω των οποίων αρκούν 30 λεπτά για να γεμίσουν στο 80% οι μπαταρίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι το LiveWire ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στις πωλήσεις ξεκινώντας με μια σε μεγάλο βαθμό διαδικτυακή διαδικασία παραγγελίας. Το LiveWire ONE θα είναι πρώτα διαθέσιμο σε τρεις πολιτείες της Καλιφόρνια, του Τέξας και της Νέας Υόρκης πριν από τη διαθεσιμότητα του στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HD, Jochen Zeitz, δήλωσε:

«Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της μάρκας εξελίχτηκε σε ένα νέο brand που θα εστιάζει στην ηλεκτροκίνηση. Η Harley-Davidson και η LiveWire θα συνεχίσουν να ξαναγράφουν το βιβλίο κανόνων για τις μοτοσικλέτες και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το επόμενο κεφάλαιο στην κληρονομιά μας. Ο σημερινός ηγέτης στον κλάδο,( Zero Motorcycles), πωλεί ήδη μια premium ηλεκτρική μοτοσικλέτα η οποία έρχεται ενάντια στο LiveWire ONE. Στην πραγματικότητα, οδήγησα και τα δύο και γι αυτό και μπορώ να τα συγκρίνω. Και οι δύο είναι υπέροχες μοτοσυκλέτες, αλλά η Zero κερδίζει ακόμα όταν πρόκειται για τιμή – ακόμη και με τη νέα χαμηλότερη τιμή LiveWire ONE. Η Zero έχει επίσης διαθεσιμότητα σε όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με το περιορισμένο LiveWire ONE που κυκλοφόρησε σε μόλις τρεις πολιτείες των ΗΠΑ.

Η One είναι σημαντικά φθηνότερη από το αρχικό μοντέλο LiveWire (35.990 ευρώ), με την τιμή της να διαμορφώνεται λίγο πιο πάνω από τα 20.000 ευρώ.

KYΜCO & HARLEY DAVIDSON συνεργάζονται για την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: