Kymco DT X360 ABS/TCS E5: Ένα πραγματικό Crossover!

Την πεποίθηση πως η καθημερινή μετακίνηση μπορεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα έρχεται να ενισχύσει το νέο DT X360, το πρώτο παγκοσμίως Crossover scooterστη μεσαία κατηγορία κυβισμού.

Νέα τάξη πραγμάτων

Το DT X360 είναι ένα maxi scooter που υιοθετεί τη λογική adventure crossover, έτσι ώστε ο αναβάτης του να μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές τουπέρα από το φόντο της ασφάλτου και των πόλεων. Ο αριθμός 360 δεν υπονοεί τον κυβισμό του αλλά τη δυνατότητά του να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση (360°) αδιαφορώντας για τον τύπο του οδοστρώματος που θα κληθεί να διασχίσει.

Οι πιο «όρθιες» αναλογίες, τα ελαστικά μικτής χρήσης και το ρύγχος μπροστά παραπέμπουν σε dual sport μοτοσυκλέτα, ενώ το φαρδύτερο τιμόνι και η ψηλή θέση οδήγησης δίνουν το πλεονέκτημα στα εκτός ασφάλτου σημεία. Πρόκειται για ένα μοντέλο που όταν η άσφαλτος τελειώσει δεν θα πει όχι στην περιπέτεια και τις αναζητήσεις, δίνοντας στον αναβάτη τη δυνατότητα να φτάσει εκεί που θέλει, όσο απόμακρα κι αν είναι. Και όλοι γνωρίζουμε πόσα τέτοια σημεία υπάρχουν στη χώρα μας, πανέμορφα μέρη στα οποία αδυνατούμε να φτάσουμε με όχημα αποκλειστικά ασφάλτινης χρήσης.

Το DT X διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5 λίτρων προσφέροντας αυτονομία που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα, κάνοντας περιττή την ανάγκη εύρεσης σημείων ανεφοδιασμού και ενισχύοντας την επιθυμία της διαρκούς αναζήτησης στον αναβάτη του!

Γερή βάση

Σχεδιαστικά το DT X διαφοροποιείται σε κάθε του σημείο σε σχέση με το ιδιαίτερα επιτυχημένο Downtown 350, έχοντας αποκτήσει πλαστικά με μεγαλύτερη επιφάνεια και περισσότερες γωνίες, τελείως νέα σχεδίαση στα full Led φωτιστικά σώματα (διπλός προβολέας τεχνολογίας DRL), στη ζελατίνα, στην καρίνα, στο τελικό της εξάτμισης και στη σέλα. Το προτεταμένο ρύγχος κάτω από τη μάσκα, το μινιμαλιστικό φτεράκι, τα αλουμινένια προστατευτικά στην εξάτμιση και η τύπου Adventure ζελατίνα του φέρινγκ δίνουν αέρα περιπετειώδους μορφής στο σύνολο, καθιστώντας το νέο DT X360 μοναδικό στο είδος του.

Και επειδή ο διττός χαρακτήρας απαιτεί σκληροτράχηλη κατασκευή, το πλαίσιο είναι ενισχυμένο στα σημεία καταπόνησης αλλά και με γεωμετρικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά σε κάθε έδαφος.

Κορυφαία τεχνολογία

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός G5-SC της Kymco, υγρόψυκτος 321cc προδιαγραφών Euro5, με τετραβάλβιδη κεφαλή και 1ΕΕΚ, ο οποίος αποδίδει 28,6Hp στις 7.500rpm και 29,3Nm ροπής στις 5.750rpm.

Έχει υποστεί αλλαγές στη χαρτογράφηση της κεντρικής μονάδας και στον ψεκασμό της Bosch, και είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε να αποδίδει την ισχύ τουαπόλυτα γραμμικά και με τη ροπή να αποδεικνύεται πλούσια από τις πολύ χαμηλές στροφές λειτουργίας. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό διαμάντι με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και μεγάλη οικονομίατόσο στην κατανάλωση καυσίμου όσο και στη συντήρησή του (service).

Κορυφαία περιφερειακά

Τα φρένα απαρτίζονται από δύο κυματιστούς δίσκους με τριπίστονη δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο με διπίστονη πίσω, με τον έλεγχο της ασφαλούς απόδοσής τους να έχει αναλάβει η πλέον σύγχρονη μονάδα ABS της Bosch μέσα από σωληνάκια υψηλής πιέσεως! Η σχεδίαση της ανάρτησης έχει γίνει με μέλημα την λειτουργία εντός και εκτός ασφάλτου, διαθέτοντας μεγαλύτερες διαδρομές, πιο σκληρά ελατήρια και νέες αποσβέσεις σε επαναφορά και συμπίεση. Οι τροχοί είναι 14 και 13 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, οι ενισχυμένες αλουμινένιες ζάντες είναι νέας σχεδίασης και τα ελαστικά διπλής χρήσης είναι διαστάσεων 120/80-14 και 150/70-13.

Εξοπλισμός εκ των ουκ άνευ

Ο πίνακας των οργάνων αποτελείται από μία ευμεγέθη έγχρωμη οθόνη Led με πλήρη πληροφόρηση, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες ενδείξεις. Νέο είναι και το σύστημα Keyless, όπου όλα πλέον ελέγχονται μέσω ενός κεντρικού διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών (εκκίνηση, κλείδωμα τιμονιού, άνοιγμα σέλας και τάπας ρεζερβουάρ), καταργώντας στην ουσία τη χρήση κλειδιού.

Με γνώμονα την ασφάλεια, το DT X είναι εξοπλισμένο με δικάναλο ABS και απενεργοποιούμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), και τα δύο με την υπογραφή της Bosch.

Με μέλημα την ευχρηστία, το μοντέλο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη τύπου full face, ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, δύο θύρες USB (μία στο ντουλαπάκι και μία στο κέντρο του τιμονιού), αλλά και αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη με ελαστικά παρεμβύσματα.

Τιμή και χρώματα

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης του νέου DTX360 ABS/TCS έχει καθοριστεί στα 5.690€ και τα διαθέσιμα χρώματα του μοντέλου είναι τρία: — DieselBlack/Orange, Forest Green και Diesel Black/Tan.

Τo νέο DT X καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και η απόκτησή του μπορεί να γίνει με άτοκη εξόφληση με χρήση κάρτας ή μέσω των ευνοϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της αντιπροσωπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-2585991 και στην ιστοσελίδα www.kymco.gr

Kymco DT X360 ABS/TCS E5: Ένα πραγματικό Crossover! gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: