Ξέσπασε σε κλάματα ο καθηγητής ιστιοπλοΐας που δικάζεται για τον βιασμό της 11χρονης – Δικάζεται για τρία κακουργήματα

Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της Αμαλίας που τον κατηγορεί για βιασμό της όταν ήταν ε ηλικία 11 ετών — Ο προπονητής αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο

Με την κατάθεση της νεαρής Αμαλίας που έχει καταγγείλει ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι βιάσθηκε σε ηλικία 11 ετών από τον προπονητή της στην Ιστιοπλοΐα, ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η νεαρή γυναίκα έδωσε την κατάθεσή της στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτό καθώς με απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου της κοπέλας να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση της εντολέως της για να προστατευθεί η ψυχική της υγεία.

Να γίνει δεκτό το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατά την κατάθεση της Αμαλίας, είχε ζητήσει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Στηρίζω την πρότασή μου και μόνο στην ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας». Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προπονητή, ο οποίος δικάζεται για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια.

Μάλιστα, ο 39χρονος ιστιοπλόος την ώρα που ο εισαγγελέας διάβαζε το βαρύτατο κατηγορητήριο έκλαιγε ασταμάτητα. Λίγο πιο πίσω κάθονταν, φανερά αναστατωμένοι, οι γονείς του. Ανάμεσα στο γονείς της καθόταν η καταγγέλλουσα.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας», τόνισε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αναπτύσσοντας τη θέση του 39χρουνου επί του κατηγορητηρίου.

Μάλιστα, η υπεράσπιση αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για συναίνεση της κοπέλας στον βιασμό. «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία» ανέφερε η υπεράσπιση.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος προπονητής είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης λίγο μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί η Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου για περιστατικά σeξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η νεαρή κοπέλα όταν υπέστη, κατά τη κατηγορία, τη σeξουαλική κακοποίηση ήταν μόλις 11 ετών. Η ίδια παίρνοντας δύναμη από την καταγγελία της κυρίας Μπεκατωρού αποφάσισε να μιλήσει στις αρχές. Έτσι, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και σήμερα ο 39χρονος προπονητής βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σeξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του» ανέφερε ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του 39χρονου προπονητή σε δίκη για να προσθέσει: «Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σeξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: