Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις πιτζάμες σου;

Στην διάρκεια της πανδημίας και του αναγκαστικού αυτοπεριορισμού μας εντός του σπιτιού περάσαμε όλες πολύ περισσότερες ώρες μέσα στις πιτζάμες από ότι συνήθως. Τις φορούσαμε για να κάτσουμε στην πολυθρόνα του σαλονιού, για να γράψουμε στην τραπεζαρία, ακόμα και για να κάνουμε δουλειές στην κουζίνα.

Μπορεί αυτό να ήταν «κακό» για το στυλ και την ψυχολογία μας αλλά ήταν «καλό» για την υγιεινή μας γιατί έτσι είχαμε μία εικόνα του κατά πόσο «βρωμίζουμε» αυτό το είδος ρούχου που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν προορισμένο να μας συντροφεύει στον ύπνο. Τώρα όμως, στην μετά-Κορονοϊού εποχή που επιστρέφουμε σιγά αλλά σταθερά στην κανονικότητα, το ερώτημα επανέρχεται και βασίζεται στα παλιά μας δεδομένα: κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τις πιτζάμες μου;
Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις πιτζάμες σου;
Το American Cleaning Institute (ΑCI) τοποθετήθηκε μέσα από αντίστοιχο άρθρο του site Refinery 29 και ξεκαθάρισε πως το «πότε» είναι παράγοντας πολλών συνιστώσων. Παίζει ρόλο το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι πιτζάμες μας (το σατέν και το μετάξι είναι πιο ανθεκτικά στα μικρόβια σε σχέση με τις απλές βαμβακερές), το κάθε πότε αλλάζουμε τα σεντόνια στα οποία κοιμόμαστε (κάθε 3-5 συνιστούν) αλλά και το τι καιρό κάνει εκτός σπιτιού.

Τα υγρά και θερμά κλίματα μας κάνουν να πρέπει να είμαστε ακόμα πιο σχολαστικές απέναντι στις συνθήκες υγιεινής των ρούχων μας. Η συμβουλή του Ινστιτούτου πάντως, σε συνθήκες «κανονικότητας», είναι το να τις αλλάζουμε κάθε 4 φορές που τις φοράμε. Αν δηλαδή τις φοράμε μόνο το βράδυ, κάθε τέσσερις ημέρες. Επίσης συστήνουν να τις φοράμε αυστηρά την στιγμή που πέφτουμε για ύπνο αφού πρώτα έχουμε κάνει ντουζ, έτσι διασφαλίζουμε πως και εμείς αλλά και τα ρούχα μας απέχουν από τα μικρόβια!
 Πέντε styling tricks που μπορεί να μην είχες σκεφτεί αλλά θα σε «σώσουν» φέτος την άνοιξη

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: