Ξέρεις γιατί πρέπει να σταματήσεις τώρα να πλένεις τα εσώρουχα στο πλυντήριο;

Ξέρεις γιατί πρέπει να σταματήσεις τώρα να πλένεις τα εσώρουχα στο πλυντήριο;

Τα εσώρουχα είναι μια αδυναμία στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας. Όλες έχουμε σετ ή μεμονωμένα κομμάτια, άλλα δαντελωτά, άλλα σατέν ή σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, τα οποία φοράμε σε διαφορετικές περιστάσεις ή συνδυάζουμε με συγκεκριμένα fashion items. Για παράδειγμα, άλλο σουτιέν θα φορέσουμε με ένα στράπλες φόρεμα και άλλο με ένα oversized T-shirt. Το κάθε εσώρουχο έχει τη δική του χρήση και αξία στην ντουλάπα μας.

Συμβαίνει συχνά, όμως, με το πέρασμα του χρόνου να παρατηρούμε ότι τα εσώρουχά μας έχουν φθαρεί, έχουν ξεθωριάσει ή η μπανέλα δε στέκεται σωστά και πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι έχει συμβεί, ενώ ταυτόχρονα δε νιώθουμε άνετα φορώντας τα. Κι όμως, φταίει το πλυντήριο. Θα μας πεις τώρα, «θα κάθομαι να πλένω ένα-ένα τα εσώρουχα στο χέρι;». Αν διαβάσεις στην παρακάτω gallery γιατί πρέπει να υιοθετήσεις αυτήν την τακτική και πώς θα γίνει πιο εύκολο αυτό στην καθημερινότητά σου, σίγουρα θα πειστείς. Εκτός από το καλό που θα κάνεις στα εσώρουχά σου, θα προστατεύσεις και το περιβάλλον.

Και θα σου εξηγήσουμε ακριβώς τι εννοούμε. Δυστυχώς, όλα τα εσώρουχα περιέχουν μια μικρή ποσότητα συνθετικού υλικού, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τα πλένουμε στο πλυντήριο μικροσκοπικά κομμάτια συνθετικού, που ονομάζονται μικροΐνες, συμβάλλουν στη ρύπανση του νερού. Το καλό νέο είναι ότι πλένοντας στο χέρι τα εσώρουχα, θα μειώσεις αυτού του είδους τη ρύπανση προστατεύοντας τον πλανήτη και θα παρατείνεις τη ζωή των εσωρούχων σου.

Δες, όμως, στην gallery γιατί και πώς θα πλένεις στο χέρι, στον νιπτήρα, τα εσώρουχα της γκαρνταρόμπας σου.

Διάβασε ακόμα: Fashion DIY: Μεταμόρφωσε το denim παντελόνι σου στην πιο στυλάτη midi φούστα (video)

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: