Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από covid-19 στην Ινδία

Η Ινδία συνεχίζει να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, εν μέσω των ολοένα πιο δυσοίωνων προβλέψεων για την οικονομία της, ωστόσο την ίδια ώρα οι νεκροί ξεπέρασαν τους 20.000 και ο αριθμός των κρουσμάτων SARS-CoV-2 συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και πλησιάζει πλέον τα 720.000 συνολικά. 

Οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών καθώς οι αρχές αίρουν το lockdown στη γιγαντιαία χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, αφού τα μέτρα άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άνεργους και ανάγκασαν εταιρείες να κλείσουν, όπως σημειώνει ντο ΑΜΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 467 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 20.160.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 22.252, με το σύνολό τους να φθάνει τα 719.665. Η Ινδία ξεπέρασε χθες Δευτέρα τη Ρωσία και κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Πάντως ο δείκτης θνητότητας παραμένει χαμηλός: είναι 0,15, έναντι 3,97 στις ΗΠΑ και 6,65 στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τους υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: