Ξενογιαννακοπούλου: Η στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι της ΝΔ θα οδηγήσει πολλούς να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ


Την εκτίμηση ότι η γραμμή του ΚΙΝΑΛ για ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση ΝΔ θα οδηγήσει πολλούς πολίτες που αντιτίθενται στη Δεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ έστω και με κριτική διάθεση, εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Θεωρώ», είπε η υπουργός, «ότι η μεγάλη πλειονότητα του ενιαίου, ιστορικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έχει φύγει, έχουν μείνει κάποια παλιά στελέχη, αλλά η γραμμή του είναι κεντροδεξιά. Όταν βγαίνουν και λένε ότι θα δώσουν ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση Μητσοτάκη και σπεύδουν να δηλώσουν πρόθυμοι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αυτό έχει οδηγήσει πάρα πολύ κόσμο, που στις ευρωεκλογές δεν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να είναι κριτικός προς το κόμμα και την κυβέρνηση να λένε ότι αποφάσισαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θέλουν με την ψήφο τους έμμεσα να στηριχθεί μία κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπάρχει μία αντιδεξιά τοποθέτηση και με το σύγχρονο περιεχόμενο, του αντινεοφιλελευθερισμού».

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ, η κ. Ξενογιαννακοπούλου εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε κερδισμένος «από την επιθετικότητα και την μονομέρεια που υπήρχε». «Κέρδισε για το κουράγιο, τις απαντήσεις, αλλά και για την όλη αντιμετώπιση. Η επιλογή του να πάει και να δώσει αυτή την μάχη κερδίζει, η ψυχραιμία και το επιχείρημα, δείχνει και την ποιοτική διαφορά», σημείωσε.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: