Ξενογιαννακοπούλου: Άδικα στοχοποιήθηκε ο Πολάκης

H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο Open Tv, σημείωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης «στοχοποιήθηκε άδικα για ένα νόμιμο δάνειο», ενώ για τις «μεταγραφές» στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τις απέδωσε στην αντίδρασή τους για την κεντροδεξιά μετατόπιση του ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά στο θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, η κα. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι «γίνεται τόση φασαρία περί θεσμικής εκτροπής, ενώ υπάρχουν στελέχη της Ν.Δ., τα οποία κατηγορούν από το πρωί έως το βράδυ λειτουργούς της Δικαιοσύνης».

«Ο Π. Πολάκης δεν έκανε κάτι υπερβολικό, πήρε και διαμαρτυρήθηκε και είπε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ένιωσε ότι πρέπει να υπερασπιστεί την τιμή του του. Όπως είπε και ο ίδιος, ούτε απείλησε και ούτε ηχογράφησε», τόνισε.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ως έναν πολύ αποτελεσματικό υπουργό, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό, εργάζονται πάρα πολύ για τα θέματα της υγείας. «Το κυβερνητικό του έργο το επιτελεί με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία», σημείωσε ακόμα.

«Δεν μπορεί να γίνεται ιστορία περί θεσμικής εκτροπής επειδή στοχοποιήθηκε άδικα ένας υπουργός. Υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που από το πρωί έως το βράδυ κατηγορούν λειτουργούς της δικαιοσύνης. Να αφήνουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ο καθένας έχει το θεσμικό του ρόλου. Να μη δημιουργούμε παραπληροφόρηση», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την προσχώρηση στην κυβέρνηση των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί συναλλαγής, υποστήριξε ότι «όταν το ΚΙΝΑΛ μετατοπίζεται συνεχώς κεντροδεξιά είναι φυσικό να υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες αποχωρούν γιατί νιώθουν ότι δεν εκφράζονται από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα».

«Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις μεταγραφές. Δεν μπορεί να βλέπουμε άλλους βουλευτές από την Ένωση Κεντρώων και από το Ποτάμι να πηγαίνουν στο ΚΙΝΑΛ και εκεί να μην υπάρχει πρόβλημα και να είναι διεύρυνση του ΚΙΝΑΛ, και αντίθετα να υπάρχει πρόβλημα επειδή διαφωνούν κάποια στελέχη με τη γραμμή του κόμματος», πρόσθεσε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: