Ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου αρχίζουν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ του Ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (https://stegastiko.minedu.gov.gr) μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι φοιτητές που είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι κάτοχοι ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και που είναι κάτοχοι ΑΦΜ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Προυπόθεση αποτελεί η υποβολή φορολογικής δήλωσης για το φορολογικό έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxisnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών για το φοιτητικό επίδομα συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:
α) τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή

β) τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ)

γ) τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου

δ) τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ)

Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: