Ξεκινούν και πάλι από σήμερα οι συζητήσεις για την αξιολόγηση

Με τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη νωρίς το απόγευμα με τους εκπροσώπους των θεσμών αρχίζει σήμερα ο δεύτερος και πλέον κρίσιμος γύρος για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) βρίσκονται στην Αθήνα και αναμένεται να συναντηθούν το μεσημέρι στις 14:00 με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.
Το απόγευμα (στις 18:30), αντί της Πέμπτης, προγραμματίστηκε κατά τις πληροφορίες το πρώτο κρίσιμο ραντεβού για το Ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
Τα κύρια ζητήματα των διαπραγματεύσεων αφορούν στο νέο φορολογικό καθεστώς, στη δημιουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, στο ασφαλιστικό, στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.
Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου ή το αργότερο στις αρχές Απριλίου, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και να σταλεί στις αγορές ένα σαφές μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: