Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες!

Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες!

Στην κάλυψη θέσεων σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών με 17.500 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων. Ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μιχελάκης, έχει ήδη αποστείλει σχετική εγκύκλιο ζητώντας την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κυρίως στους δήμους, θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι.

Από αυτούς:
- Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων
- Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ
- 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρυχθούν άμεσα, μετά την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ από την με βάση το προσλήψεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικότητες που θα προκριθούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 18 Μαρτίου οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού αφορούν κυρίως θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το , όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

Στόχος είναι να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των δήμων σε έκτακτο προσωπικό δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογών καθώς, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαγορεύονται οι προσλήψεις από τις 18 Μαρτίου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 οπότε και θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις σε δήμους και περιφέρειες.

Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης άρχισε την απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής . Οι επιτυχόντες αυτοί θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχουν προγραμματισθεί για το 2014.

Υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία επιτυχόντων ξεπερνά τους 6.000 διοριστέους από το σύνολο των 10.000 που έχουν επιτύχει σε διαγνωστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Οι επιτυχόντες θα πρέπει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου να επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους, μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). 

newsit.gr
Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες! Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες! Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες! Ξεκινούν 17.500 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες!

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: