Ξεκίνησε το Ράλι Πορτογαλίας– Ο Neuville έκανε τον καλύτερο χρόνο στην Super Ειδική

Από νωρίς το πρωί τα πληρώματα που συμμετέχουν στο Ράλι Πορτογαλίας ξεκίνησαν για τις  8 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 121,67 χλμ. Οι τρεις ειδικές θα γίνουν δύο φορές ενώ οι δύο θα έχουν ένα μόνο πέρασμα.

Χθες την σούπερ ειδική κέρδισε ο Βέλγος T. NEUVILLE με συνοδηγό τον M. WYDAEGHE διέψευσε τις προβλέψεις. Το δίδυμο έκανε  τον καλύτερο χρόνο (2:37.9) . Οι Βέλγοι έφεραν στην πρώτη θέση το Hyundai Shell Mobis World. Στη 2η θέση με διαφορά +0.6 βρέθηκε ένα ακόμη εργοστασιακό Hyundai με τους Εσθονούς  O. TÄNAK- M. JÄRVEOJA.

Μετά το 1-2 της Hyundai ακολούθησε το 3-4 της M.Sport Ford World Rally Team. Οι Ιρλανδοί C. BREEN- P. NAGLE έφεραν το           Puma Rally1 στην 3η θέση με +1.4 ενώ στη 4η θέση με +1.8 τερμάτισαν οι Βρετανοί G. GREENSMITH-SWE J. ANDERSSON ( Puma Rally1).

Χιλιάδες ήταν οι Πορτογάλοι θεατές που κατέκλυσαν την σούπερ ειδική για να δουν από κοντά τις προσπάθειες των οδηγών. Τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν σε κάθε πέρασμα. Πέμπτοι τερμάτισαν οι Γάλλοι πρωταθλητές S. OGIER   — B. VEILLAS ( GR Yaris Rally1) και ακολούθησαν στην 6η θέση οι Φινλανδοί K. ROVANPERÄ-J. HALTTUNEN ( GR Yaris Rally1).

Ο νεαρός οδηγός της Toyota είπε ότι είχε ρυθμό, κινήθηκε ικανοποιητικά και το…διασκέδασε.

Στην 7η θέση βρέθηκε ο γιαπωνέζος T. KATSUTA με συνοδηγό τον Ιρλανδό A. JOHNSTON (GR Yaris Rally1) , στην 8η ο Γάλλος S. LOEB με συνοδηγό τη Γαλλίδα  I. GALMICHE ( Puma Rally1), στην 9η θέση τερμάτισε το βρετανικό δίδυμο E. EVANS- S. MARTIN (GR Yaris Rally1) και την δεκάδα έκλεισαν οι Γάλλοι A. FOURMAUX- A. CORIA (Puma Rally1).

Λίγες ώρες πριν στο  Shakedown που είναι μια ειδική που δεν μετράει στον αγώνα, θα μπορούσαμε να λέγαμε μια τελευταία δοκιμασία πριν ξεκινήσουν να δουλεύουν τα χρονόμετρα, οι Εvans-Martin (Toyota Yaris Rally1) ήταν ταχύτεροι με χρόνο 2.56.1 . Ακολούθησαν οι  Breen +4/10 (Ford Puma Rally1), Tanak +7/10 (Hyundai i20 Rally1), Neuville +8/10 (Hyundai i20 WRC) με τον Loubet να σημειώνει τον 5ο χρόνο +1.1 δευτ.

Ο Τ.Neuville που έκανε τον καλύτερο χρόνο το 2018 είχε κερδίσει τον αγώνα στην Πορτογαλία και φέτος θα προσπαθήσει να επαναλάβει τη νίκη του.

Ξεκίνησε το Ράλι Πορτογαλίας– Ο Neuville έκανε τον καλύτερο χρόνο στην Super Ειδική gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: